Τοσουνίδης: Άλλα συμφωνήσαμε με τον Τσίπρα για το Σκοπιανό

Τοσουνίδης: Άλλα συμφωνήσαμε με τον Τσίπρα για το Σκοπιανό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:35 Δημιουργία 09/02/19, 13:16

Κατά τα φαινόμενα, οι ΑΝΕΛ «πόνταραν» σε πρόωρες εκλογές οι ΑΝΕΛ, τους «άδειασε» ο Αλέξης Τσίπρας

Ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης, ισχυρίστηκε σήμερα ότι ο πρωθυπουργός αθέτησε τη συμφωνία που είχε κάνει με τον Πάνο Καμμένο σχετικά με το Σκοπιανό. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η συγκυβέρνηση σχεδίαζε να συνδέσει τη Συμφωνία των Πρεσπών με τις εκλογές. Και καθώς το χρονοδιάγραμμα της διεθνούς συμφωνίας ήταν συγκεκριμένο, φαίνεται, λοιπόν, πως οι ΑΝΕΛ «πόνταραν» σε διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, αλλά ο πρωθυπουργός άλλαξε γνώμη, «αδειάζοντας» τον εταίρο του.

Πιο αναλυτικά, για ντροπιαστικό τέλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος του Πάνου Καμμένου, Θόδωρος Τοσουνίδης, λίγες ώρες μετά τα όσα είπαν οι δύο πρώην κυβερνητικοί εταίροι στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον κ. Τοσουνίδη το κλίμα ανάμεσα στους δύο εταίρους «άρχισε να χαλάει από τον Δεκέμβριο όταν είδαμε ότι δεν προχωράει το δημοψήφισμα» προσθέτοντας ότι «είχαμε συμφωνήσει ότι το ζήτημα αυτό (σ.σ. το Σκοπιανό) θα πάει με τις εκλογές ώστε να δοθεί στους Έλληνες να το συμπεριλαβουν στα κριτήριά τους όταν θα πάνε στις κάλπες».

Όπως είπε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ η απόφαση για τη διάλυση της συγκυβέρνησης «είναι του ίδιου του πρωθυπουργού». «Εμείς θέλαμε την ανατροπή της κυβένρησης αφού δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να πάμε σε εκλογές από τη στιγμή πο βλέπαμε ότι αυτος θα ήταν ο τρόπος για να σώσουμε το όνομα της Μακεδονίας. Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι έκανε κάθε προσπάθεια για να σώσει την κυβερνητική του πλειοψηφία και αυτό βρέθηκε δυστυχώς σε πρόθυμους βουλευτές και υπουργούς των ΑΝΕΛ».

Όσον αφορά τέλος τις καταγγελίες Νικολόπουλου, ο κ. Τοσουνίδης αρκέστηκε στο σχόλιο «αστεία περιπτωση με κωμικά στοιχεία και τίποτα παραπάνω».

Αν σου άρεσε κάνε