Οι πέντε άξονες της προεκλογικής ρητορικής Μητσοτάκη

Οι πέντε άξονες της προεκλογικής ρητορικής Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:06 Δημιουργία 11/02/19, 07:45
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με αιχμή πλέον το ζήτημα των Σκοπίων που εξακολουθεί να πλήττει την κυβέρνηση - παρόλο που η συμφωνία των Πρεσπών κυρώθηκε από το κοινοβούλιο - αλλά και την εικόνα που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντείνει την πίεση στον Αλέξη Τσίπρα για πρόωρες εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος βρέθηκε το Σαββατοκύριακο για έβδομη φορά τους τελευταίους δυο μήνες στη Μακεδονία, θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει πολιτικά και παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού, «βλέπει» τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών τον ερχόμενο Μάιο.

Η εκλογική στρατηγική του έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή και αναμένεται να κλιμακωθεί μέσα στο Μάρτιο, μήνα κατά τον οποίο - όπως πιστεύουν στη ΝΔ - θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις από τον κ. Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, η στρατηγική αυτή περιλαμβάνει:

-Ανάδειξη της αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα, κάτι που πιστοποιεί με τις τελευταίες δηλώσεις του και ο πρώην κυβερνητικός του εταίρος, Πάνος Καμμένος.

-Προβολή του κόστους που είχε στην οικονομία η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

-Προβολή μίας πολιτικής συναλλαγής μεταξύ της κυβέρνησης και των συμμάχων της χώρας για την επίλυση του Σκοπιανού.

-Προβολή της εικόνας διαπλοκής της κυβέρνησης με συμφέροντα, έτσι ώστε να «καταρρεύσει» η ρητορική περί «ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς».

-Καταγραφή των μετακινήσεων-μεταγραφών βουλευτών στον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να υποστηριχθεί η κλυδωνιζόμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Σε αυτούς τους άξονες θα στηριχθεί η προεκλογική ρητορική της ΝΔ, η οποία θα προβληθεί και μέσα από τις περιοδείες του κ. Μητσοτάκη και των κορυφαίων στελεχών του κόμματός του.

Χθες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την δυτική Μακεδονία έκανε λόγο για «γραμμάτια», που εξόφλησε ο πρωθυπουργός με την συμφωνία των Πρεσπών. «Μία κυβέρνηση της αριστεράς βρέθηκε απέναντι στο λαό, απέναντι σε όλους τους Έλληνες. Ο κ. Τσίπρας ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή πως είχε γραμμάτια. Δεν ξέρω τι. Είχε αναλάβει να ξοφλήσει. Η αλήθεια όμως είναι σκληρή για την Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας πήρε αποστάσεις από μια εθνική πολιτική, που πάει πίσω δεκαετίες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι ως πρωθυπουργός δεν θα απεμπολήσει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων. «Τη φράση «καλωσορίζω τον Μακεδόνα πρωθυπουργό» δεν θα την ακούσετε ποτέ από εμένα», πρόσθεσε ο ίδιος, απευθυνόμενος σε πολίτες στα Γιαννιτσά.

Ο κ. Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του Γιώργου Κασαπίδη για την περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας, ζήτησε τη συστράτευση όλων των στελεχών του κόμματός του, προβλέποντας για μία ακόμη φόρα ότι τον Μάιο θα διεξαχθούν όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις ταυτόχρονα.

Αν σου άρεσε κάνε