Απίστευτος ο Πολάκης για τους νεκρούς της γρίπης: Δεν είναι και καμιά καταστροφή

Απίστευτος ο Πολάκης για τους νεκρούς της γρίπης: Δεν είναι και καμιά καταστροφή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:53 Δημιουργία 11/02/19, 13:45

Οργή προκαλούν οι τελευταίες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για τους νεκρούς της γρίπης, που έχουν φτάσει τους 39 φέτος. «Δεν έγινε και καμιά καταστροφή, μην τρελαθούμε» είπε χαρακτηριστικά για την έξαρση του ιού Η1Ν1 το βράδυ της Κυριακής στο δελτίο ειδήσεων του Kontra News.

«Fake news και καταστροφολογία στη δημόσια Υγεία δεν είναι ανεκτά. Οτιδήποτε και να γίνεται χρησιμοποιείται από την αντιπολίτευση και από μια μεγάλη μερίδα των Μέσω Ενημέρωσης για να παράξουν έναν φόβο, στα πλαίσια συγκροτημένης αντιπολίτευσης».

Ο κ. Πολάκης στη συνέχεια ζήσηε να μιλήσει με αριθμούς και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα 309 κρούσματα και τους 101 νεκρούς από τη γρίπη την περίοδο 2010-2011, καθώς και στους 123 νεκρούς, από τα 372 κρούσματα της περιόδου 2015-2016.

«Φέτος, μέχρι στιγμής και με επίσημα στοιχεία μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου, έχουμε 173 ανθρώπους που έχουν νοσήσει σοβαρά, με μόλις το 15% εξ αυτών να είναι εμβολιασμένοι. Από αυτούς 165 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, οι νεκροί είναι 38. Ανθρωποι με ευπάθειες, με χρόνια νοσήματα η συντριπτική πλειοψηφία» είπε και προσέθεσε:

«Ζούμε μια έξαρση της γρίπης, με την πλειοψηφία των στελεχών να είναι Η1Ν1. Δεν είναι η ήπια περυσινή χρονιά, είναι λίγο πιο ισχυρό το στέλεχος. Αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή, για να μην τρελαθούμε δηλαδή» τόνισε καταλήγοντας ο αν. Υπουργός Υγείας, υποστηρίζοντας ότι φέτος έχουμε «την πιο αυξημένη, προφυλακτική, εμβολιαστική κάλυψη που έχει γίνει ποτέ».

Η επίμαχη φράση του κ. Πολάκη μετά το πρώτο λεπτό του βίντεο:

Αν σου άρεσε κάνε