Όλο πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ ο Γερουλάνος

Όλο πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ ο Γερουλάνος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:40 Δημιουργία 11/02/19, 13:55

«Ιδεολογικά είμαι πιο κοντά με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, παρά με τον Κώστα Μπακογιάννη» διευκρίνισε ο υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ για το δήμο της Αθήνας, Πάυλος Γερουλάνος μιλώντας στον Ρ/Σ Αθήνα 98,4,

Ακόμα, ο κ. Γερουλάνος υποστήριξε ότι ο συνυποψήφιός του Κώστας Μπακογιάννης -ο οποίος εμφανίστηκε θετικός στη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα- «βλέπει το πρόβλημα στην αποκομιδή των σκουπιδιών, όμως για μένα το πρόβλημα είναι αλλού».

Ο Παύλος Γερουλάνος επανέλαβε ότι και ο ίδιος προέρχεται από την ιδιωτική πρωτοβουλία και δεν έχει πρόβλημα με τον ιδιωτικό τομέα, ωστόσο σημείωσε ότι «το θέμα της ιδιωτικοποίησης στην αποκομιδή είναι η λάθος λύση στο λάθος πρόβλημα».

Ο υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας κ. Γερουλάνος τόνισε συγκεκριμένα ότι «αν δίνεις 20 απορριμματοφόρα στους εργαζόμενους τότε τους απαξιώνεις και μετά λένε για εκείνους “δεν μπορούν να μαζέψουν τα σκουπίδια”. Δεν μπορείς να απαξιώνεις έτσι το έργο των υπαλλήλων. Δώσε τους τα εργαλεία και αν δεν κάνουν τη δουλειά τους τότε ας δούμε και άλλες λύσεις. Αν ξεκινάμε από την ιδιωτικοποίηση τότε το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τους απαξιώνουμε και να μην έχουν όρεξη να κάνουν τη δουλειά τους σωστά» σημείωσε ο Παύλος Γερουλάνος.

Ερωτηθείς από τον παραγωγό του Αθήνα 98,4 για το αν θα συνεργαζόταν με τον Κώστα Μπακογιάννη ή άλλον υποψήφιο, ο κ. Γερουλάνος παραδέχθηκε οι «ιδεολογικά είμαστε πιο κοντά με τον Νάσο Ηλιόπουλο (σ.σ. υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ) απ’ ό,τι με τον κ. Μπακογιάννη. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορούμε να εργαστούμε ανά ζευγάρια και οι τρεις μαζί. Με στεναχώρησε η επιστολή του κ. Μπακογιάννη (σ.σ. για το θέμα των ναρκωτικών) καθώς πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα. [...] Οπως και να ‘χει νομίζω ότι στο τέλος θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε για διάφορα θέματα, όπως είναι και το σημαντικό θέμα των ναρκωτικών» τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος.

Προσλήψεις και ανακύκλωση

Σε ό,τι αφορά των κομμάτι των θέσεων εργασίας στον δήμο Αθηναίων, ο κ. Γερουλάνος υποστήριξε ότι «θα χρειαστούν προσλήψεις υπό την έννοια ότι παίρνουν σύνταξη πολλοί υπάλληλοι του δήμου. Θέλουμε όμως και σύγχρονες μεθόδους. Πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι το 80% των σκουπιδιών που πετάμε στην Αθήνα είναι ανακυκλώσιμα υλικά. Χρειάζεται ένα σοβαρό πρόγραμμα ανακύκλωσης. Τότε θα καταφέρουμε να πετάμε το 1/5 (σ.σ. 20%) των σκουπιδιών που πετάμε σήμερα» είπε.

Τα Εξάρχεια κινδυνεύουν

Ερωτηθείς για το σχέδιό του για τα Εξάρχεια, ο κ. Γερουλάνος εξέφρασε τον φόβο ότι η περιοχή κινδυνεύει να χάσει τον χαρακτήρα της.

«Τα Εξάρχεια δέχονται επιθέσεις από δυο πλευρές. Η μια είναι από τις χρυσές βίζες και τα Airbnb και η άλλη το παραεμπόριο και το εμπόριο ναρκωτικών. Οργανωμένες μαφίες χρησιμοποιούν το καθεστώς των Εξαρχείων για να κάνουν χρυσές δουλειές» είπε ο κ. Γερουλάνος και προσέθεσε:

«Πρέπει να κυνηγήσουμε το χρήμα. Ποιος κερδίζει από το “άβατο” των Εξαρχείων; Αυτό θέλει συντονισμένη προσπάθεια και τη συνδρομή του πρωθυπουργού. Οι κάτοικοι των Εξαρχείων λένε ότι δεν αντέχουν άλλο και ζητούν τη βοήθειά μας. Πρέπει να χτυπηθεί το οργανωμένο έγκλημα και να θέσουμε προτεραιότητες για τα επόμενα 10 με 20 χρόνια. Ειδάλλως τα Εξάρχεια είτε θα γίνουν ένας χώρος οργανωμένου εγκλήματος ή μια γειτονιά χωρίς χαρακτήρα όπου τα νοίκια ανεβαίνουν λόγω Airbnb».

Αν σου άρεσε κάνε