Ορκίστηκε βουλευτής ο Κούικ - «Θα στηρίζω την κυβέρνηση»

Ορκίστηκε βουλευτής ο Κούικ - «Θα στηρίζω την κυβέρνηση»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:05 Δημιουργία 11/02/19, 18:13

Την πρόθεση του να στηρίζει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε σήμερα, Δευτέρα, ο Τερένς Κουίκ, που ορκίστηκε ως ανεξάρτητος βουλευτής Β' Αθηνών στη θέση του Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Μετά την ορκωμοσία του ο υφυπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής πως «ως 22ος ανεξάρτητος βουλευτής θα στηρίζει με την ψήφο του τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης», όπως σημείωσε ο κ. Κουίκ.

Αναλυτικά η επιστολή

«Μετά τη σημερινή ορκωμοσία μου ως 22ος ανεξάρτητος βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου σας ενημερώνω ότι ασκώντας το δικαίωμα που μου παρέχει το Σύνταγμα, να ψηφίζω κατά συνείδηση, θα στηρίζω τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με βάσει το σύνολο του κυβερνητικού προγράμματος που ψήφισαν δύο φορές, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και αυτές που απορρέουν από τον τελευταίο προϋπολογισμό που επίσης ψήφισαν στο σύνολό τους τον Δεκέμβριο του 2018 τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Δηλαδή, ισχύει ότι είχα πει στο ταραχώδες υπουργικό συμβούλιο και τα επανέλαβα με πρόσφατες δηλώσεις μου. Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία ημέρα της συνταγματικής προθεσμίας της. Με τη δεδηλωμένη αυτή πρόθεσή μου δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα και ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους».

Αν σου άρεσε κάνε