Για «γκάφα ολκής» Γερουλάνου, κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ

Για «γκάφα ολκής» Γερουλάνου, κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:08 Δημιουργία 12/02/19, 14:03

Ενόχληση προκάλεσαν στους κύκλους του ΚΙΝΑΛ οι δηλώσεις του υποψηφίου του Παύλου Γερουλάνου, που ερμηνεύθηκαν ως φλερτ με το ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίμαχη φράση του Παύλου Γερουλάνου, πρώην υπουργού Πολιτισμού του Γιώργου Παπανδρέου, είναι ότι «ιδεολογικά είναι πιο κοντά» με τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος... σε μια φάση που οι σχέσεις του ΚΙΝΑΛ με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα είναι στο ναδίρ, προκάλεσε και ενόχληση και σύγχυση. Κι αυτό γιατί ενώ η υποψηφιότητά του κρίθηκε εξαρχής «αστική», με ευαισθησίες για την πρωτεύουσα και σύγχρονες προτάσεις, ένας υποψήφιος που θα μπορούσε να προσεγγίσει ένα κοινό πέρα από το ΚΙΝΑΛ, φαίνεται ότι έκανε γκάφα που θα του στοιχίσει εκλογικά.

Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων δέχθηκε πολλά μηνύματα από κορυφαία στελέχη του ΚΙΝΑΛ που δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους για την δήλωσή του. «Με αυτά που λες στέλνεις κατευθείαν τους ψηφοφόρους μας στον Κώστα Μπακογιάννη», του είπε βουλευτής της Β' Αθηνών, στο τηλέφωνο, ενοχλημένος από τις δηλώσεις του.

Σε επίπεδο ηγεσίας, στελέχη κοντά στην Φώφη Γεννηματά, σημειώνουν ότι εκείνοι τέτοια δήλωση «δεν θα την έκαναν». Αναφέρουν, ωστόσο, ότι δείχνουν ανοχή, εκτιμώντας ότι η προσπάθεια του Παύλου Γερουλάνου είναι να στήσει γέφυρες με το κοινό του ΣΥΡΙΖΑ για τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Αναγνωρίζουν ωστόσο ότι είναι μια πολιτική γκάφα ολκής, είτε έγινε συνειδητά είτε όχι.

Οι επίμαχες δηλώσεις

Η δήλωση του Παύλου Γερουλάνου έγινε σε συνέντευξή του στον Αθήνα 98,4. Ερωτηθείς αν θα συνεργαζόταν με τον Κώστα Μπακογιάννη ή άλλον υποψήφιο, ο κ. Γερουλάνος παραδέχθηκε οι «ιδεολογικά είμαστε πιο κοντά με τον Νάσο Ηλιόπουλο απ’ ό,τι με τον κ. Μπακογιάννη. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορούμε να εργαστούμε ανά ζευγάρια και οι τρεις μαζί», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίζει τι εννοεί με την ακατανόητη πρότασή του.

Αλλά ο Παύλος Γερουλάνος δεν έμεινε σε αυτά. Τάχθηκε κατά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην αποκομιδή σκουπιδιών ενώ έδειξε μια ιδιαίτερη ευαισθησία για τα Εξάρχεια και δήλωσε κατά του Airbnb στην περιοχή.




Αν σου άρεσε κάνε