«Μάζεψαν» τις ντρίμπλες για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

«Μάζεψαν» τις ντρίμπλες για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:44 Δημιουργία 12/02/19, 19:29

Σε μια ακόμα κυβίστηση προχώρησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν νωρίτερα το απόγευμα μετά από τις διαρροές περί «μαγειρέματος» της διαδικασίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή διαδικασία έκανε λόγο για fake news και υποστήριξε πως ποτέ δεν έκανε λόγο για «απόπειρα της ΝΔ να εκβιάσει το αποτέλεσμα» επί του άρθρου 32 και της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μάλιστα, ο κ. Κατρούγκαλος κατηγόρησε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως ήταν υπεύθυνα για τη διαρροή των συγκεκριμένων αναφορών στον Τύπο.

«Πληροφορήθηκα με τεράστια έκπληξη πως η ΝΔ τοποθετήθηκε επί του fake news η ΝΔ . Τοποθετήθηκε επί δήλωσης που δεν έγινε ποτέ» τόνισε ο υπουργός ζητώντας μάλιστα από το βήμα της Βουλής οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες να κάνουν διάψευση των όσων ειπώθηκαν νωρίτερα.

Τα πνεύματα άναψαν στην Ολομέλεια καθώς νωρίτερα η κ. Ντόρα Μπακογιάννη διαμαρτυρήθηκε έντονα όταν είδε την υφυπουργό Μαρίνα Χρυσοβελώνη να κάθεται στα ...κυβερνητικά έδρανα.

Η κ. Μπακογιάννη αφού υπογράμμισε πως στην Δημοκρατία ο τύπος είναι η ουσία, ζήτησε όσοι δεν είναι βουλευτές να καθίσουν στα κυβερνητικά έδρανα «αφού η συνταγματική αναθεώρηση όπως είπε και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είναι ύψιστη κοινοβουλευτική διαδικασία. Δεν μετέχει λοιπόν η κυβέρνηση,μετέχουν οι βουλευτές».

Την παρουσία της κ. Χρυσοβελώνη η οποία είναι εξωκοινοβουλευτική υπουργός προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ κάλυψαν τόσο ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης, όσο και ο κ. .Κατρούγκαλος.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υποστήριζε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «ομολογεί ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές».

Η καταγέλαστη δήλωση του κ. Κατρούγκαλου ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται, λέει, να μην ψηφίσουν κάποιες από τις δικές τους συνταγματικές προτάσεις, από φόβο μήπως τις ψηφίσει και η ΝΔ, θα μείνει στην Ιστορία ως μνημείο κοινοβουλευτικού αυτοεξευτελισμού: Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση όχι μόνον ομολογεί ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές, αλλά ότι ο αντίπαλός της θα έχει και την αυτοδυναμία» ανέφεραν πηγές της ΝΔ προσθέτοντας πως «για να ολοκληρωθεί η πλήρης αυτογελοιοποίηση της κυβέρνησης-κουρελού, προτείνουμε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταψηφίσουν τις προτάσεις τους, να πάνε μετά, όλοι μαζί, και για γκαζόζες».

Αν σου άρεσε κάνε