Να πείσει για την... αυτόνομη πορεία του επιχειρεί το ΚΙΝΑΛ

Να πείσει για την... αυτόνομη πορεία του επιχειρεί το ΚΙΝΑΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:34 Δημιουργία 13/02/19, 12:29

Να ενισχύσει την αυτόνομη παρουσία του και να πείσει για ένα ξεχωριστό πολιτικό στίγμα επιχειρεί το ΚΙΝΑΛ μέσα από τη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής εντάσσεται η στάση του κόμματος να ψηφίσει μόνο με έναν βουλευτή τα άρθρα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, με τα οποία συμφωνεί, όπως αυτή εκφράστηκε από τον Ανδρέα Λοβέρδο μόλις χθες.

Ο ίδιος αιτιολόγησε, λέγοντας πως το ΚΙΝΑΛ θα δώσει μάχη, καμία πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος να μη συγκεντρώσει 180 θετικές ψήφους, προκειμένου να μην επιτρέψει στην επόμενη Βουλή να προχωρήσει σε αναθεώρηση με 151 θετικές ψήφους.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι σχετική προειδοποίηση είχε κάνει και η πρόεδρος της παράταξης, Φώφη Γεννηματά.

«Με την παρουσία και τις θέσεις μας στη Βουλή δεν θα επιτρέψουμε ούτε τα προεκλογικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα, ούτε τις μετεκλογικές υστεροβουλίες του κ. Μητσοτάκη. Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή ούτε στον κ. Μητσοτάκη, ούτε σε οποιονδήποτε έχει την ψευδαίσθηση ότι θα επιβάλει τις θέσεις του για το Σύνταγμα στην επόμενη Βουλή», είχε δηλώσει η ίδια σχετικά.

Υπενθυμίζεται ότι ένα άρθρο για να τροποποιηθεί χρειάζεται σε μία ψηφοφορία 151 ψήφους και σε δεύτερη 180 ψήφους. Αν έχει 180 ψήφους στην πρώτη ψηφοφορία, απαιτούνται μάξιμουμ 151 ψήφοι στη δεύτερη. Αν έχει λιγότερες ψήφους από 180 στην πρώτη ψηφοφορία, χρειάζεται οπωσδήποτε 180 στη δεύτερη.

Αν σου άρεσε κάνε