Εκλογές και οικονομία στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη

Εκλογές και οικονομία στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:13 Δημιουργία 13/02/19, 16:09

Τα ζητήματα των συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων αλλά και τα θέματα της οικονομίας -με κύριο αυτό των «κόκκινων» δανείων- θα τεθούν επί τάπητος στη συνεδρίαση της ΠΓ του κόμματος που συνεδριάζει στις 16:00 της Πέμπτης υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Για τις εκλογικές συνεργασίες, το εν λόγω θέμα απαραίτητο θεωρείται να ξεκαθαριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η εκλογική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με αυτές τις δυνάμεις. Το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό της προσθήκης στον τίτλο του ψηφοδελτίου, δίπλα στο ΣΥΡΙΖΑ, του όρου «Προοδευτική Συμπαράταξη». Επίσης, ενδέχεται να συζητηθεί το ζήτημα των ψηφοδελτιών του κόμματος για τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές, το οποίο σχετίζεται με αυτό των συνεργασιών.

Ακόμη, στην ΠΓ θα συζητηθούν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας με σημαντικότερο όλων (τόσο από οικονομική όσο και από κοινωνική σκοπιά) να θεωρείται αυτό των κόκκινων δανείων και της πρώτης κατοικίας, τα οποία και πρέπει να έχουν λυθεί έως το τέλος του μήνα.

Αν σου άρεσε κάνε