Μίνι ανασχηματισμός με... άρωμα ΠΑΣΟΚ

Μίνι ανασχηματισμός με... άρωμα ΠΑΣΟΚ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:46 Δημιουργία 15/02/19, 13:30

Περαιτέρω «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ «μυρίζει» ο μικρής κλίμακας ανασχηματισμός, εν μέσω μάλιστα μίας εκλογικής χρονιάς και ενός ιδιαίτερα τεταμένου κλίματος, που ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως αναμενόταν, ο πρωθυπουργός δεν ανακάτεψε την τράπουλα, απλά κάλυψε τις θέσεις, που «χηρεύουν» λόγω της καθόδου υπουργών στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Με δεδομένες τις υποχρεώσεις του Νάσου Ηλιόπουλου ως υποψηφίου για το Δήμο Αθηναίων και της Κατερίνας Νοτοπούλου ως υποψήφιας για το Δήμο της Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται η ανάγκη για ένα περιορισμένης έκτασης ανασχηματισμό«, τόνισε ο κ. ζανακόπουλος, ανακοινώνοντας τα νέα πρόσωπα, που εισέρχονται στο κυβερνητικό σχήμα.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας αναβάθμισε τον Γιώργο Κατρούγκαλο σε υπουργό Εξωτερικών, μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά και αφότου ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε στα χέρια του προσωρινά αυτό το χαρτοφυλάκιο.

Πάντως, μέσω αυτού του μίνι ανασχηματισμού, ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι έχει ρίξει ξεκάθαρα τα δίχτυα του στο χώρο της Κεντροαριστεράς, τον οποίο και διεκδικεί, τοποθετώντας σε υπουργεία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα τα... «παιδιά» του ΓΑΠ.

Πιο αναλυτικά:

Νέος υπουργός στο ΥΠΕΞ ο Γ. Κατρούγκαλος. Αναπληρώτρια υπουργός εξωτερικών η Σία Αναγνωστοπούλου.

Στο υπουργείο Εσωτερικών υφυπουργός με αρμοδιότητα Μακεδονία-Θράκη ορίζεται η Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Στο υπουργείο Εργασίας υφυπουργός ορίζεται ο Κωνσταντίνος Μπάρκας.

Στο υπουργείο Υποδομών υφυπουργός ο Θάνος Μωραϊτης.

Στο υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής υφυπουργός ο Άγγελος Τόλκας

Αν σου άρεσε κάνε