Τα... «παιδιά» του ΓΑΠ εισήλθαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

Τα... «παιδιά» του ΓΑΠ εισήλθαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:10 Δημιουργία 15/02/19, 13:40

Τα... «παιδιά» του ΓΑΠ εισήλθαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τον ανασχηματισμό, που ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από τον Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Μεταγραφή από το... ΠΑΣΟΚ είναι ο νέος υφυπουργός Υποδομών Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος είχε διατελέσει υφυπουργός και στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Γεννήθηκε το 1970 στο Αγρίνιο. Σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση αλλά ασχολήθηκε με τη διαφήμιση ως στέλεχος μεγάλων εταιρειών του χώρου, ενώ διατηρούσε και δική του διαφημιστική επιχείρηση.

Το 1994 εκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ. Το 1999 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Το 2000 εξελέγη Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Το 2002 ορίστηκε αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΠΑ. Το 2004 εξελέγη Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ επανεξελέγη το 2007 (1ος σε σταυρούς) και 2009.

Από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Ιούνιο του 2011 διετέλεσε Υφυπουργός Περιβάλλοντος υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος και δασών στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009. Τον Ιούνιο του 2011 ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Είναι παντρεμένος με τη Μίνα Γρανιτσιώτη, με την οποία απέκτησε 2 παιδιά.

Παιδί του ΓΑΠ και ο Άγγελος Τόλκας, που ήταν στην τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υφυπουργός Επικρατείας και τώρα αναλαμβάνει υφυπουργός Μεταναστευτική Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 2004 εκλέχτηκε στο Εθνικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και μέχρι το 2007 συμμετείχε στην Εθνική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για τη Νέα Γενιά. Υπήρξε Νομαρχιακός Σύμβουλος Ημαθίας ενώ εξελέγη Βουλευτής στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009. Στις 3 Αυγούστου 2011 ορκίστηκε Υφυπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.

Ο Άγγελος Τόλκας είχε πάρει αποστάσεις από το ΚΙΝΑΛ ήδη από το 2018 όταν παραιτήθηκε από Γραμματέας του Τομέα Αυτοδιοίκησης του Κινήματος Αλλαγής. Η παραίτησή του είχε να κάνει με την δυσφορία του για τους χειρισμούς της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ σχετικά με την υποψηφιότητά του για Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Αν σου άρεσε κάνε