Μητσοτάκης: Στόχος μου να κάνω την Ελλάδα «έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό»

Μητσοτάκης: Στόχος μου να κάνω την Ελλάδα «έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:18 Δημιουργία 15/02/19, 14:12

Σαφές μήνυμα ότι η πολιτική αλλαγή αποτελεί μονόδρομο για τη χώρα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό, που απηύθυνε στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη του Μονάχου, ενώ ο ίδιος δήλωσε «απόλυτα αφοσιωμένος» στο στόχο του, να κάνει δηλαδή την Ελλάδα «ένα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό».

«Μία μεγάλη πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα θα μπορούσε να στείλει ένα καθαρό μήνυμα ότι η χώρα είναι έτοιμη να αλλάξει και να ξεκλειδώσει την πραγματική αναπτυξιακή δυναμική της», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μετά τις επόμενες εκλογές «η Ελλάδα θα μπορέσει να σταθεί στο ύψος της, όχι μόνο επιτυγχάνοντας ισχυρή ανάπτυξη, αλλά και συμμετέχοντας στην επόμενη φάση του εγχειρήματος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι το 2019 είναι ένα κρίσιμο έτος για την Ευρώπη και για την Ελλάδα και εκτίμησε ότι οι φετινές εξελίξεις στην χώρα μας θα έχουν σημασία και για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο «πολύ σαφές σχέδιο» της ΝΔ για το μέλλον της χώρας, με το οποίο δίνεται έμφαση στις επενδύσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο, αν η Αθήνα παραμείνει προσηλωμένη στους δημοσιονομικούς στόχους της, ενώ ταυτόχρονα αν καταφέρει να προχωρήσει σε ουσιαστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και ταυτόχρονα για να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες για εγχώριες επενδύσεις.

«Είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στο στόχο να οδηγήσω την Ελλάδα σε αυτόν το δρόμο, και να προχωρήσω ένα επιθετικό πακέτο μεταρρυθμίσεων, που θα κάνει ξανά την Ελλάδα ένα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό» είπε ο ίδιος, εκφράζοντας την εκτίμηση πως «σε μια περίοδο που το διεθνές οικονομικό περιβάλλον δεν μοιάζει τόσο ευνοϊκό όσο ήταν πριν από δύο-τρία χρόνια, η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη όσον αφορά την ανάπτυξη».

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης Τσίπρα, τονίζοντας πως «δυστυχώς τα περασμένα τρία χρόνια δεν πραγματοποιήθηκε αρκετή πρόοδος στην Ελλάδα».

«Η οικονομία υποαποδίδει, η ανάπτυξη είναι αναιμική, οι επενδύσεις παραμένουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, οι τράπεζες έχουν ακόμη πολλά μη εξυπηρετούμενα δάνεια, και η πλήρης πρόσβαση στις αγορές, ακόμα και μετά το τέλος του προγράμματος, δεν έχει αποκατασταθεί», σημείωσε.

Αν σου άρεσε κάνε