Χατζηγεωργίου - Μπάρκας: Από τον κομματικό σωλήνα στα έδρανα της κυβέρνησης

Χατζηγεωργίου - Μπάρκας: Από τον κομματικό σωλήνα στα έδρανα της κυβέρνησης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:19 Δημιουργία 15/02/19, 14:48

Με «ένσημα» στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ προσέρχονται στην κυβέρνηση η νέα υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου και ο νέος υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Μπάρκας, κατόπιν επιλογής του Αλέξη Τσίπρα.

Η επικεφαλής του γραφείου του Τζανακόπουλου

Η Ελευθερία γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών.

Από το 2004 ως και το 2007 εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ από το 2007 ως το 2010 εργάστηκε ως ωρομίσθια εκπαιδευτικός στη δημόσια εκπαίδευση.

Από το 2010 έως το 2015 εργάστηκε ως συνεργάτιδα του αντιπροέδρου της Βουλής, Α. Κουράκη, ενώ από το Νοέμβριο του 2016 έως και σήμερα ήταν διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Από την κομματική «Αυγή» στο υπουργείο Εργασίας

Ο Κώστας Μπάρκας γεννήθηκε το 1981 στην Φιλιππιάδα Πρέβεζας και οργανώθηκε από τα μαθητικά του χρόνια στη Νεολαία Συνασπισμού, υπό τον τότε Γραμματέα της Αλέξη Τσίπρα.

Σπούδασε στο ΤΕΙ Γεωπονίας Ηπείρου και ξεκίνησε τη δράση του για κατά της ιδιωτικοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης, ενώ συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και στα κινήματα κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Ακολούθως εργάστηκε ως υπεύθυνος παραγωγής σε διάφορες μονάδες κτηνοτροφίας στην Πρέβεζα, ενώ στην Αθήνα τον έφερε το Εργαστήρι Δημοσιογραφίας. Ακολούθως ξεκίνησε να εργάζεται στην Αυγή.

Εκλέχθηκε Βουλευτής τον Ιούνιο του 2012 και επανεκλέχθηκε Βουλευτής τον Ιανουάριο του 2015.

Είναι Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Παπαϊωάννου, δικηγόρο.

Αν σου άρεσε κάνε