Αυτοί είναι οι «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 32

Αυτοί είναι οι «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 32

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:46 Δημιουργία 15/02/19, 17:31

Μήνυμα στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έστειλαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Πέντε από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος καταψήφισαν το άρθρο άρθρο 32 παρ. 4 για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από το λαό, με αποτέλεσμα να μην λάβει τις 151 ψήφους που χρειάζεται για να περάσει στην ψηφοφορία του Μαρτίου.

Πρόκειται για την Φωτεινή Βάκη κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Νίκο Φίλη, τον Σταύρο Κοντονή, τον Νίκο Κοτζιά και την Νίνα Κασιμάτη.

Αίσθηση δε προκαλεί πως η ίδια ακριβώς πεντάδα ψήφισε ΟΧΙ, και στο άρθρο 30 παρ. 1, που επίσης αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο αλαλούμ που έγινε χθες στη Βουλή με την καταμέτρηση του περίφημου άρθρου 3 για την θρησκευτική ουδετερότητα του Κράτους, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, κατά ψήφισε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ενώ η Νίνα Κασιμάτη δήλωσε «παρών"» Υπέρ όμως δήλωσε η επικεφαλής του ΝΕΟ, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

Ο προοδευτικός οίστρος της κ. Παπακώστα σταμάτησε πάντως στο άρθρο 16 για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, το οποίο όμως υπερψήφισαν άλλοι δύο από τους «6»βουλευτές, που με την περίφημη επιστολή εν λευκώ στήριξης στην κυβέρνηση, έδωσαν πλειοψηφία στην κυβέρνηση μειοψηφίας: η Έλενα Κουντουρά, ο Σπύρος Δανέλλης.

Το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια υπερψήφισε εκτός γραμμής, ο Γ. Δημαράς (από τους Οικολόγους, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), οι Κ. Κατσίκης, και Γ. Λαζαρίδης και Μ. Κόλλια -Τσαρουχά ( πρώην ΑΝΕΛ), αλλά και ο Ν. Νικολόπουλος επίσης πρώην ΑΝΕΛ και υποψήφιος Δήμαρχος Πάτρας.

Αν σου άρεσε κάνε