Στις Βρυξέλλες ο Κατρούγκαλος για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Στις Βρυξέλλες ο Κατρούγκαλος για τη Συμφωνία των Πρεσπών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:12 Δημιουργία 17/02/19, 18:02

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει τη Δευτέρα ο νέος ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος, με σκοπό να μετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, και να ενημερώσει τους ομολόγους τους για τις επιμέρους πτυχές της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Κατά την έναρξη των εργασιών, η Ύπατη Εκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι αναμένεται να αναφερθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, στη θέση σε εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, με τον Γ. Κατρούγκαλο να παρουσιάζει στους ομολόγους του τις επιμέρους πτυχές της εφαρμογής της Συμφωνίας.

Ακολούθως, η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, εστιάζοντας στην κατάσταση στην Ουκρανία, στο Κέρας της Αφρικής, καθώς και στις πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία.

Στο γεύμα εργασίας που θα ακολουθήσει, θα συζητηθεί η κατάσταση στη Βενεζουέλα, επί τη βάσει ενημέρωσης που θα προηγηθεί αναφορικά με τα αποτελέσματα της πρώτης συνάντησης της Διεθνούς Ομάδας Επαφής, για τη σύσταση της οποίας η Ελλάδα έχει πρωτοστατήσει, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Κατρούγκαλος θα έχει διμερείς συναντήσεις με ομολόγους του.
Αν σου άρεσε κάνε