Νέα επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση με «πάτημα» τον Πολάκη

Νέα επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση με «πάτημα» τον Πολάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:10 Δημιουργία 18/02/19, 14:04

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης σημείωσε η Μαρία Σπυράκη τη Δευτέρα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, με αφορμή τον ανασχηματισμό της περασμένης Παρασκευής και τις νέες αποκαλύψεις για το δάνειο του Παύλου Πολάκη.

«Οι Έλληνες έχουν να συγκρινούν ανάμεσα σε δύο εικόνες, από τη μία είναι η εικόνα μίας κυβέρνησης σε αποδρομή, μιας κυβέρνησης με ήθος και ύφος Πολάκη, που αγνοεί επιδεικτικά τα προβλήματα των πολίτων» είπε η κ. Σπυράκη.

Από την άλλη είναι η εικόνα της ΝΔ, είπε, προσθέτοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει το Σάββατο το πρόγραμμα του κόμματος για την Υγεία που θα κινείται σε τρεις άξονες: πρόληψη, υπηρεσίες που βελτιώνουν την ζωή μας, ειδική μέριμνα για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, όπως οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, πάντα με απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων.

Η κ. Σπυράκη έκανε εκτενή αναφορά στην υπόθεση του δανείου που έλαβε ο Παύλος Πολάκης από την Attica Bank. «Το πρώτο ερώτημα απευθύνεται καταρχήν στην διοίκηση της τράπεζας που τα πεπραγμένα της ελέγχονται από την Δικαιοσύνη. Το ερώτημα αφορά με ποια κριτήρια έδωσε δάνειο στον κ. Πολάκη με δεδομένο ότι ακίνητο που έβαλε εγγύηση ήταν ήδη υποθηκευμένο» σημείωσε για να προσθέσει: «Το δεύτερο ερώτημα είναι προς το κ. Πολάκη. Αν ισχύει αυτό που λέει για τα εισοδήματα που είχε στο παρελθόν το ερώτημα είναι αν έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες τα εισόδηματα αυτά;» διερωτήθηκε.

Αναφερόμενη επίσης στην καταδίκη του κ. Πολάκη για εξύβριση του δημοσιογράφου Β. Μπεσκένη, σχολίασε πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «διεκδίκησε με αξιώσεις το 'Νόμπελ της απρέπειας' καθώς είναι ο μοναδικός ίσως στην Ελλάδα που συνεχίζει τη νομική αντιδικία με ένα νεκρό».

Η κ. Σπυράκη ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί σήμερα το απόγευμα με την διοίκηση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Όπως ανέφερε, η ΝΔ υποστηρίζει μία δίκαιη και βιώσιμη λύση για τα κόκκινα δάνεια και συνολικότερα για τις οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς να κινδυνεύει η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος. Επίσης, έχει πρόταση για την επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών.

Σε ερώτηση σχετικά με την δήλωση του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα ότι δεν θα αλλάξει τις πινακίδες που γράφουν Σκόπια, η κ. Σπυράκη ανέφερε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών που επικυρώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένους πρόθυμους βουλευτές, είναι μία βλαπτική συμφωνία που δημιουργεί τετελεσμένα για την χώρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι η ΝΔ θα ελέγχει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και θα ασκεί βέτο εφόσον κρίνει ότι υπάρχει βλάβη στα εθνικά συμφέροντα, υπενθύμισε. Η κ. Σπυράκη είπε ακόμη ότι όπως προκύπτει από την Συμφωνία η επίσημη ονομασία της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία και είναι ήσσονος σημασίας η συζήτηση γύρω από τις πινακίδες.

Σε ερώτηση σχετική με δημοσίευμα που αναφέρεται στις προθέσεις του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να αλλάξει το σύστημα των εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η κ. Σπυράκη είπε ότι είναι απίστευτο να διαρρέουν πληροφορίες ότι 95.000 μαθητές δεν έχουν καμία εικόνα για την ύλη και για τον τρόπο που θα διαγωνιστούν. Κάλεσε παράλληλα τον υπουργό Παιδείας «να μην προχωρήσει σε κανένα νέο πείραμα και σε καμία αλλαγή στον χώρο της εκπαίδευσης», καθώς - όπως σημείωσε - «σε λίγους μήνες θα γίνουν εκλογές και είναι αδιανότητο να γίνουν αλλαγές στην εκπαίδευση χωρίς την συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος η κ. Σπυράκη ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να μιλήσει καθαρά για το αν σκέπτεται να κρατήσει σαν όπλο την διάλυση της Βουλής κατά την προεδρική εκλογή. Η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη, η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να αποσυνδεθεί από τις εκλογές, είπε, επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για να γίνουν πολιτικά παιχνίδια, όπως έγινε το 2015 και στοίχισαν στην χώρα.

Η πρώτη ψηφοφορία που έγινε στην Βουλή, πρόσθεσε η κ. Σπυράκη, αναφερόμενη στην στάση του Πρωθυπουργού, δείχνει ότι ούτε η επιλογή του είναι ξεκάθαρη ούτε η πειθαρχία των βουλευτών του δεδομένη.

Απαντώντας τέλος σε σχετική ερώτηση η κ. Σπυράκη επιβεβαίωσε το επικείμενο ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στη Μόσχα και πρόσθεσε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν στην ώρα τους.

Αν σου άρεσε κάνε