Σε «αντιΝΔ» πλαίσιο οι Μωραίτης και Τόλκας μετά την ορκωμοσία

Σε «αντιΝΔ» πλαίσιο οι Μωραίτης και Τόλκας μετά την ορκωμοσία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:40 Δημιουργία 18/02/19, 19:28

Σε σύμπνοια κατά τα σχόλια που έκαναν για την απόφαση του να αποδεχτούν την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για να μπουν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκαν οι Νίκος Μωραίτης και Άγγελος Τόλκας, κατά τη σημερινή ορκωμοσία τους στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τα βλέμματα του πρωθυπουργού και του Προκόπη Παυλόπουλου.

Τα δύο νέα στελέχη της κυβέρνησης (που μέχρι προ μερικών μηνών ήταν μέλη του Κινήματος Αλλαγής και εξαπέλυαν σφοδρές επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ...) τόνισαν την ανάγκη δημιουργίας ενός μετώπου απέναντι στη ΝΔ, ενώ αμφότεροι δήλωσαν πως θα απαντήσουν στα όσα του προσάπτονται τις τελευταίες μέρες για αναντιστοιχία λόγων και έργων μέσα στις επόμενες μέρες.

Αναλυτικά, ο κ. Μωραίτης, νέος υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ανέφερε πως «αποδέχθηκα την πρόσκληση του πρωθυπουργού, γιατί πιστεύω βαθιά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας» ια να προσθέσει πως «για αυτούς τους λόγους είμαι εδώ και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις. Στρατηγικός αντίπαλος είναι η ακροδεξιά και ο βαλκανικός νεοφιλελευθερισμός της Νέας Δημοκρατίας. Να διαμορφώσουμε όρους μιας προοδευτικής διακυβέρνησης μακράς πνοής που έχει ανάγκη η κοινωνία».

Όταν οι δημοσιογράφοι του είπαν πως οι ψηφοφόροι στην εκλογική του περιφέρεια τον επέλεξαν με άλλο κόμμα, τόνισε πως δεν επέλεξαν με άλλο κόμμα και θα μιλήσει γι' αυτό εκτενώς τις επόμενες μέρες.

«Το 2012 ήμουν υποψήφιος, το 2015 έκανα την πολιτική μου επιλογή και θα είμαι υποψήφιος στην επόμενη εκλογική μάχη» σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Τόλκας νέος υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Άγγελος Τόλκα, χαρακτήρισε ως τιμητική την πρόταση του πρωθυπουργού, λέγοντας ακόμα πως «

το πόστο που αναλαμβάνει είναι κρίσιμο για την Ελλάδα και χρειάζεται τη μέγιστη εθνική συναίνεση, ομοψυχία και ανθρωπιά.

«Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να ενδυναμώσουμε τη χώρα μας στη διεθνή προοπτική της και να στηρίξουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν» τόνισε ο κ. Τόλκας και πρόσθεσε: «Είναι ανάγκη όλα αυτά να γίνουν με προοδευτικό και θετικό πρόσημο, που θα δώσει απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματα της χώρας».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την επιλογή του να αποδεχθεί την πρόταση του πρωθυπουργού, απάντησε ότι θα έχουν καιρό να τα πουν, καθώς σήμερα, είναι άλλες οι προτεραιότητες.

Αν σου άρεσε κάνε