ΝΔ: Στενό πρεσάρισμα σε κυβέρνηση για την υπόθεση Πολάκη

ΝΔ: Στενό πρεσάρισμα σε κυβέρνηση για την υπόθεση Πολάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:37 Δημιουργία 19/02/19, 11:13
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Ως μία κυβέρνηση που καταρρέει, αντιμετωπίζεται πλέον από τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ, στη «σκιά» των τελευταίων γεγονότων, από την υπόθεση της δανειοδότησης Πολάκη μέχρι τη δημόσια πλέον σύγκρουση μέσω sms των κ.κ. Κοτζιά και Καμμένου, που πιστοποιούν ότι οι πολιτικές αντοχές του πρωθυπουργού εξαντλούνται.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφύγει - μέχρι στιγμής - να παρέμβει δημόσια, καθώς εκτιμά ότι οι εξελίξεις γύρω από αυτά τα θέματα και όχι μόνον θα είναι ραγδαίες και θα οδηγήσουν στην προκήρυξη των εθνικών εκλογών το αργότερο τον προσεχή Μάιο.

Ωστόσο, η οδηγία που έχει δώσει ο πρόεδρος της ΝΔ είναι η εκπρόσωπος, τα στελέχη του κόμματος και οι βουλευτές να θέτουν τα ερωτήματα, που ανακύπτουν για το κάθε ζήτημα ξεχωριστά, εντός και εκτός Βουλής.

Για το θέμα της δανειοδότησης Πολάκη, η κυρία Σπυράκη κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό να δώσει εξηγήσεις, ζητώντας απαντήσεις από την Τράπεζα Αττικής και επισημαίνοντας την ανάγκη τοποθέτησης και της ίδιας της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης «έφερε» το θέμα στην Βουλή, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση προς τον κ. Πολάκη.

Μετά από όλα αυτά, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένουν το πόρισμα που θα προκύψει από την έρευνα, που διεξάγει ήδη η ΤτΕ για το ύψος του δανείου, καθώς και για τους όρους που ετέθησαν από την Τράπεζα Αττικής στον αναπληρωτή υπουργό.

Στο μεταξύ, στην Πειραιώς έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν, καθώς μετά από τις μυστικές δημοσκοπήσεις σε μεγάλες περιφέρειες που παρουσίασε χθες το Χrimaonline.gr, την περασμένη Δευτέρα υπήρξε μία ακόμη έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (πρόκειται για τις αναλύσεις που γίνονται στις Βρυξέλλες, μετρήσεων ελληνικών εταιρειών ) που εμφανίζει τη ΝΔ να έχει «καθαρό» προβάδισμα 11,3 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με την ανάλυση αυτή, η ΝΔ είναι πρώτη στις προτιμήσεις των πολιτών και εκλέγει 9 ευρωβουλευτές. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 6 έδρες, η Χρυσή Αυγή με 2, το ΚΙΝΑΛ με 2 και το ΚΚΕ με επίσης 2 ευρωβουλευτές. Χωρίς εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή μένουν - εάν οι ευρωεκλογές γίνονταν αύριο - οι ΑΝΕΛ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει ίσως και εντός της εβδομάδας την ευρωλίστα του κόμματός του. Επικεφαλής θα είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, υποψήφιοι θα είναι εκ νέου οι κ.κ. Κύρτσος, Βόζενμπεργκ, Κεφαλογιάννης και Ζαγοράκης, ενώ από τα νέα πρόσωπα θα είναι η Άννα Μίσελ Ασημακοπούλου, ο πρέσβης Αλέξανδρος Μαλλιάς, ενώ αναζητούνται δυο ακόμη πρόσωπα – έκπληξη, που θα προέρχονται από την κοινωνία.

Αν σου άρεσε κάνε