Κυβερνητικός ευτελισμός με τραμπουκισμούς

Κυβερνητικός ευτελισμός με τραμπουκισμούς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:07 Δημιουργία 19/02/19, 11:58

Κυβερνητικός ευτελισμός «μυρίζει» στη σκιά της καυτής υπόθεσης της δανειοδότησης του Παύλου Πολάκη από την Attica Bank λόγω… οικονομικής στενότητας, όπως ο ίδιος επικαλείται, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να υπερβαίνει τα εσκαμμένα, καταγράφοντας και δίνοντας στη δημοσιότητα τις πρωτοφανείς τηλεφωνικές απειλές που εξαπέλυσε κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Απολαμβάνοντας την πλήρη κάλυψη του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού, ο κ. Πολάκης στο πλαίσιο μίας τραμπούκικης συμπεριφοράς, συνέχισε τις προκλήσεις μετά το παραπάνω περιστατικό, κάνοντας την εξής ανάρτηση στο προσωπικό λογαριασμό του στο facebook στις 2 τα ξημερώματα:

«Θα περιμενω 3 μερες να ελέγξετε ΚΑΙ τα δάνεια που σας ειπα στο τηλεφωνο....Μετα ,αν δεν ,....θαρθω απο κει να κουβεντιάσουμε απο κοντα...».

Απαντώντας, ο Γιάννης Στουρνάρας κάνει λόγο για «θεσμική εκτροπή» και «παράβαση του Ποινικού Κώδικα» από τον κ. Πολάκη.

Ο διοικητής της ΤτΕ τονίζει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιχειρεί «με τρόπο ανήκουστο να επηρεάσει τον τρόπο που ασκώ τα καθήκοντά μου».

Ο ίδιος μιλά για «ιστορικά πρωτοφανή» ενέργεια, υπογραμμίζοντας ότι τα αποσπάσματα που γνωστοποιήθηκαν «σε φίλιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης» ήταν «επιλεκτικά και παραποιημένα».

Σημειώνει, δε, ότι οι αρμόδιες δικαστικές αρχές «οφείλουν να επέμβουν αυτεπαγγέλτως» και καλεί «ευθέως τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να διαφυλάξουν εμπράκτως την κατοχυρωμένη στο ευρωπαϊκό και ελληνικό Δίκαιο ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος».

Σημειώνεται πως οι τραμπουκισμοί Πολάκη σημειώνονται, τη στιγμή που και ο κοινοβουλευτικός ευτελισμός βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η εγχώρια πολιτική σκηνή μοιάζει με καζάνι που βράζει, ενώ ολοένα και εντείνονται τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

Η αντιπαράθεση ΝΔ-Μαξίμου έχει χτυπήσει κόκκινο, με την αξιωματική αντιπολίτευση να καταγγέλλει «σιωπή» από την πλευρά του πρωθυπουργού και την Ηρώδου Αττικού να πετά την μπάλα στην εξέδρα, εξαπολύοντας «βολές» κατά της Μαρίας Σπυράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ αναμένεται να σκληρύνει το «ροκ», ζητώντας με κάθε τρόπο εξηγήσεις από τον κ. Τσίπρα, τον κ. Πολάκη και την Attica Bank.

«Ο εισαγγελέας έπρεπε ήδη να έχει ασκήσει δίωξη», τόνισε στο μεταξύ από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με την παράνομη ηχογράφηση του κ. Στουρνάρα.

Εξήγησε πως «έχουμε ευθεία παραβίαση του ποινικού κώδικα», καθώς όταν ο ένας από τους δύο συνομιλητές καταγράφει τον άλλον, τότε απαιτείται ρητή συγκατάθεση του δεύτερου και όχι απλώς ενημέρωσή του, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Ζούμε σε μία χώρα απόλυτης παρακμής» επεσήμανε στη συνέχεια, συμπληρώνοντας πως ο ίδιος εκτιμούσε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, τον Οκτώβριο, όμως πλέον απορεί εάν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα αφήσει τη χώρα σε τέτοιο καθεστώς. «Θα λιώσουμε», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως στην επικαιρότητα σήμερα έχουμε τα απειλητικά sms υπουργού σε υπουργό και τον Παύλο Πολάκη να απειλεί τον κεντρικό τραπεζίτη.

Αν σου άρεσε κάνε