Εισαγγελική παρέμβαση για τη μαγνητοφώνηση Στουρνάρα

Εισαγγελική παρέμβαση για τη μαγνητοφώνηση Στουρνάρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:07 Δημιουργία 19/02/19, 16:55

Στον εισαγγελέα… θα συνεχιστεί ο «πόλεμος» του Παύλου Πολάκη και του Γιάννη Στουρνάρα για τη μαγνητοφώνηση και τη δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής συνομιλίας των δύο αναφορικά με το επίμαχο δάνειο των 10.000 ευρώ, που απέσπασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, τη στιγμή που για τη νομιμότητα της χορήγησής του έχει προκληθεί σάλος και η ΤτΕ έχει αναλάβει να διερευνήσει τις συνθήκες παροχής του.

Ειδικότερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελος Ιωαννίδης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία αφορά τόσο την καταγραφή της συνομιλίας όσο και την δημοσιοποίησή της.

Αντικείμενο της έρευνας που θα ακολουθήσει, είναι αν η καταγραφή της ιδιωτικής συνομιλίας έγινε χωρίς τη συναίνεση του Γιάννη Στουρνάρα και στη συνέχεια θα εξεταστούν θέματα που αφορούν τη διαρροή της σε μέσα ηλεκτρονικής ενημέρωσης.

Σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις ότι η καταγραφή της έγινε από τον κ.Πολάκη, τότε η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή, τα μέλη της οποίας, με βάση το Σύνταγμα, έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα να κρίνουν επί της ουσίας ενέργειες που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα ή μέλη του Κοινοβουλίου.

Πάντως, με βάση τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, η παραβίαση απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας χωρίς τη συναίνεση όλων των μερών είναι κακούργημα και η προβλεπόμενη ποινή φτάνει ακόμα και τα 10 χρόνια κάθειρξης.

Αν σου άρεσε κάνε