Ξαναζεσταμένη «σούπα» από Πολάκη κατά Στουρνάρα, στην ΕΡΤ

Ξαναζεσταμένη «σούπα» από Πολάκη κατά Στουρνάρα, στην ΕΡΤ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:32 Δημιουργία 19/02/19, 19:43

Σε ακόμα ένα σόου επιδόθηκε ο Παύλος Πολάκης το βράδυ της Τρίτης από το «προστατευμένο» περιβάλλον της ΕΡΤ, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να προχωρά σε νέα επίθεση κατά του Γιάννη Στουρνάρα, στον απόηχο των αντιδράσεων που προκλήθηκαν από την επικοινωνία που είχε χθες με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, για τα δάνεια που έλαβε ο κ. Πολάκης από την Attica Bank.

Ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως είναι «καλοδεχούμενη η εισαγγελική παρέμβαση, ουδέποτε ηχογράφησα ή απείλησα τον κ. Στουρνάρα», για να προσθέσει πως στην τηλεφωνική τους επικοινωνία του« είπα "πολύ καλά κάνετε και ελέγχετε το δάνειό μου, αλλά πρέπει να ελέγξετε και τα άλλα δάνεια"».

Κάνοντας επίθεση στον επικεφαλής της ΤτΕ, ο κ. Πολάκης ανέφερε πως «ψέματα λέει ο κ. Στουρνάρας ότι δεν μπορεί, αν πάρει άδεια μπορεί να ελέγξει όποια τράπεζα θέλει».

Απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης εις βάρος του, τόνισε σε έντονο ύφος πως «να ζητήσω και συγγνώμη που δεν τα βρήκα αλλιώς και πήγα και έβαλε υποθήκη περιουσιακά μου στοιχεία; Αυτό μου ζητάνε;»

«Ο κ. Στουρνάρας για να αποδείξει ότι είναι Ανεξάρτητη Αρχή πρέπει να κάνει ελέγχους, αν δεν το κάνει θα ζητήσω να τον συναντήσω και να τον πείσω» πρόσθεσε.

Ακόμα, ο κ. Πολάκης απάντησε για τα περί «εκτροπής», λέγοντας ότι «από που κι ως που είναι "θεσμική εκτροπή" ένας άνθρωπος που τον έχουν κατακρεουργήσει επί 3 μέρες τα ΜΜΕ να πάρει τηλέφωνο τον τραπεζίτη και να ζητήσει έλεγχο και ευαισθησία και για άλλα δάνεια;».

«Από που κι ως που είναι θεσμική εκτροπή ένας άνθρωπος, τον οποίο έχουν κατακρεουργήσει τρεις μέρες όλα τα ΜΜΕ της διαπλοκής, που τάιζε το ΚΕΕΛΠΝΟ και η Novartis, τον τραπεζίτη της χώρας; Και του λέω μόνο γι' αυτό σε έπιασε ευαισθησία; Για το δικό μου δάνειο; Το ότι χρωστάει η ΝΔ 150 εκατ., το ΠΑΣΟΚ 200, εκεί που είναι η ευαισθησία; Είναι δυνατόν να μην μπορείς να ελέγξεις τις συστημικές τράπεζες και θα ελέγξεις τις συνεταιριστικές τράπεζες και την Attica; Τι είναι ο Στουρνάρας; Ο Πάπας της Ρώμης; Με πήραν δημοσιογράφοι τηλέφωνο και μου διηγήθηκαν τη συνομιλία. Έχω πάρα πολύ καλό μνημονικό».

«Με πήραν τηλέφωνο κάποιοι δημοσιογράφοι και τους είπα τι είπαμε με τον κ. Στουρνάρα» συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι η μεταφορά της συνομιλίας του με τον διοικητή της ΤτΕ «ήταν από στήθους. Κάποιοι θεώρησαν ότι ήταν μαγνητοφώνηση».

«Ε, να ζορίζομαι, ε, να το πήρα το δάνειο» είπε σε άλλο σημείο ο κ. Πολάκης.

Στη συνέχεια ο κ. Πολάκης έδειξε φακέλους στο γραφείο του και ισχυρίστηκε ότι είναι στοιχεία που έχει πάει στον εισαγγελέα για τη Novartis, για το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κατάλογος των συμβάσεων των 894 που έκαναν επί Άδωνι και Βορίδη στα ΜΜΕ.

Παράλληλα ο κ. Πολάκης ισχυρίστηκε πως δεν παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη: «Τι είπα; Παιδιά γιατί δεν τους καλείτε; Ασκήθηκε δίωξη για το ΚΕΕΛΠΝΟ, για τον Φρουζή. Γιατί; Κρυφά είναι τα ονόματά τους; Γιατί είναι παρέμβαση; Όταν τους ανατίθεται δικογραφία δεν δίνονται τα ονόματά τους. Είναι αναρτημένα στους ιστοτόπους των δικαστηρίων. Τη στιγμή που το κάνω εγώ επίσημα, βγαίνουν άλλοι και απειλούν ονομαστικά τους εισαγγελείς λέγοντας μη τυχόν και ασκηθεί δίωξη. Απειλεί ευθέως την κ. Τουλουπάκη. Αυτό είναι παρέμβαση» είπε και πρόσθεσε πως τον… εκδικείται ο Γιάννης Στουρνάρας για όσα προανέφερε: «Θα με εκδικηθεί ο κ. Στουρνάρας ψάχνοντας το δάνειο; Νομίζουν ότι εγώ με κάτι τέτοια θα ψαρώσω και θα κάνω πίσω;».

Αν σου άρεσε κάνε