ΝΔ: Ο Πολάκης κάνει τη «βρώμικη δουλειά» του Τσίπρα - Έχει «λάσπη» ακόμα...

ΝΔ: Ο Πολάκης κάνει τη «βρώμικη δουλειά» του Τσίπρα - Έχει «λάσπη» ακόμα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:49 Δημιουργία 20/02/19, 08:45
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Τον ίδιο τον κ. Τσίπρα «δείχνει» πίσω από τις κινήσεις Πολάκη η ΝΔ, καταγγέλλοντας ότι η πολιτική ανοχής που επιδυκνύει ο πρωθυπουργός σημαίνει ότι ο ίδιος ταυτίζεται ουσιαστικά με τον αναπληρωτή υπουργό του.

Κορυφαία «γαλάζια» στελέχη κάνουν ευθέως λόγο για αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, ενδεικτικές του κλίματος που θέλει να διαμορφώσει ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εθνικών εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί από τους βουλευτές της ΝΔ που είχαν συνεργαστεί με τον κ. Στουρνάρα στην κυβέρνηση Σαμαρά, επικοινώνησαν χθες με τον διοικητή της ΤτΕ, προκειμένου να του εκφράσουν την συμπαράστασή τους αλλά και την στήριξή τους.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τοποθετηθεί άμεσα (ίσως και σήμερα ) για τα όσα συμβαίνουν στον δημόσιο βίο της χώρας ( τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, υβριστικά μηνύματα μεταξύ των κ.κ. Καμένου και Κοτζιά, δανειοδοτήσεις υπουργών από την τράπεζα Αττικής) και να κάνει λόγο για φαινόμενα πολιτικής παρακμής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα καταγγείλει δε ότι όσο ο κ. Πολάκης παραμένει στην κυβέρνηση, τόσο θα επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι δεν κάνει τίποτε άλλο παρά την «βρώμικη δουλειά του πρωθυπουργού».

Για τη ΝΔ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο αναπληρωτής υπουργός παρενέβη διατάξεις του ποινικού κώδικα, τόσο όσον αφορά την ηχογράφηση της συνομιλίας του με τον κ. Στουρνάρα όσο και την μετέπειτα δημοσιοποίησή της. Θα περιμένει την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας που ξεκίνησε χθες και εφόσον κριθεί αναγκαίο, ο ίδιος θα φέρει το θέμα στην Βουλή, ακόμη και με ερώτηση προς τον πρωθυπουργό.

Στην οδό Πειραιώς αναμένουν νέα «λάσπη» από την κυβέρνηση, καθώς πιστεύουν ότι αυτή είναι η τακτική που ακολουθεί ο κ. Τσίπρας, όταν βρίσκεται υπό πίεση. Θεωρούν ότι η υπόθεση Novartis, τα δάνεια των κομμάτων, καθώς και η στοχοποίηση πολιτικών προσώπων θα επανέλθουν για μια ακόμη φορά στην πρώτη γραμμή της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Πρόκειται, όπως αναφέρουν «γαλάζιοι» κύκλοι, για μια ακόμη προσπάθεια του επιτελείου του Μεγάρου Μαξίμου να θολώσουν την εικόνα και να επιχειρήσει με αντιπερισπασμό να ξεπεράσει τους νέους σκοπέλους.

Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, θα επιμένει και στην θετική ατζέντα, αναδεικνύοντας θέματα της καθημερινότητας και προβάλλοντας τις θέσεις της ΝΔ. Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινώσει και το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος του, το οποίο θα αποτελεί ένα μίγμα παλαιών και έμπειρων στελεχών αλλά και νέων - δυναμικών προσώπων.

Αν σου άρεσε κάνε