Μητσοτάκης: Θα φέρω την Ελλάδα σε «investment grade» μέσα σε 18 μήνες

Μητσοτάκης: Θα φέρω την Ελλάδα σε «investment grade» μέσα σε 18 μήνες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:06 Δημιουργία 20/02/19, 11:53

Το βασικό στόχο του να φέρει την Ελλάδα σε «investment grade» μέσα σε 18 μήνες επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή στο CNBC.

Αναφερόμενο στα σχέδια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει των εκλογών, το πρακτορείο σημειώνει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύεται για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της αγοράς κατά το πρώτο έτος της κυβέρνησής του, ενώ επιθυμεί να μειώσει τους φόρους για τις εγχώριες και τις διεθνείς επιχειρήσεις, σε μία κίνηση που περιγράφει ως «επιθετική και ολοκληρωμένη φορολογική μεταρρύθμιση».

«Είναι κάτι που μπορούμε να υλοποιήσουμε μέσα τον πρώτο μήνα», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα στείλουμε ένα πολύ σαφές σήμα στις αγορές, ότι εννοούμε τις επιχειρήσεις. Έχω δεσμευτεί στον εαυτό μου να καταφέρω να φέρω την Ελλάδα σε investment grade μέσα σε 18 μήνες», τονίζει ο ίδιος.

«Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα δεν είναι ανάπτυξη 2%. Αυτό δεν θα κάνει τη διαφορά. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα 4%. Αυτός είναι ο στόχος που πρέπει πραγματικά να θέσουμε», συμπληρώνει ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, «η υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου στέλνει «λάθος μήνυμα». «Υπό την έννοια ότι το έχουμε παρακάνει με τη λιτότητα. Ο λόγος που έχουμε υπερβεί τους στόχους ήταν επειδή η κυβέρνηση υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη και ο λόγος που η κυβέρνηση ήθελε να έχει μεγαλύτερο πλεόνασμα από αυτό που είχε ζητηθεί ήταν επειδή ήθελε να χρησιμοποιηθεί αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα για να μοιραστεί ως προεκλογικές παροχές», εξηγεί ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αν σου άρεσε κάνε