Συγχαρητήρια Τραμπ και στον Τσίπρα για τη Βόρεια Μακεδονία

Συγχαρητήρια Τραμπ και στον Τσίπρα για τη Βόρεια Μακεδονία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:34 Δημιουργία 20/02/19, 20:21

Διθυραμβικούς τόνους για τη συμφωνία των Πρεσπών και την αλλαγή της ονομασίας της ΠΓΔΜ σε Βόρεια Μακεδονία χρησιμοποιεί ο Ντόναλτ Τραμπ, σε συγχαρητήρια επιστολή που έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα, παράλληλα με τον Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με το κείμενο του Αμερικανού προέδου προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, η συμφωνία αποτελεί ένα ιστορικό επίτευγμα για τα Βαλκάνια, καθώς και απόδειξη του θάρρους της ηγεσίας του Αλέξη Τσίπρα.

Περαιτέρω, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Τραμπ προσθέτει ότι η Ελλάδα απέδειξε ότι είναι πυλώνας σταθερότητας σε μία περίπλοκη περιοχή ενώ εκφράζει την ελπίδα ότι η συμφωνία θα εμπνεύσει κι άλλες χώρες περιοχής να επιλύσουν ανεπίλυτες διμερείς διάφορες τους.

Καταλήγοντας, ο Αμερικανός πρόεδρος επαναλαμβάνει ότι Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος και εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών και ότι προσβλέπει στην συνέχιση της συνεργασίας για την διασφάλιση της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Και η Βουλγαρία επικύρωσε την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Εξάλλου, το απόγευμα της Τετάρτης η κυβέρνηση της Βουλγαρίας επικύρωσε το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Εκατερίνα Ζαχαρίεβα με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ να χαιρετίζει την απόφαση.

«Σήμερα το βουλγαρικό κοινοβούλιο επικύρωσε το πρωτόκολλο ένταξης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο NATO. Είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε τον κοντινό μας γείτονα ως 30ο μέλος του ΝΑΤΟ. Αυτό αποτελεί ένα επίτευγμα και μια έμπνευση όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για ολόκληρη την Βορειοατλαντική Συμμαχία», ανέφερε με tweet της σήμερα η Ζαχαρίεβα.

Με απάντηση σε κοινοποίηση της ανάρτησης ο Ντιμιτρόφ ευχαρίστησε τη Βουλγάρα ομόλογό του και τόνισε ότι προσμένει στην επίσκεψή του στη Σόφια σε «μια ακόμη ευκαιρία για την προώθηση της φιλίας μας και της συνεργασίας».

Αν σου άρεσε κάνε