Αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις η «απάντηση» Μητσοτάκη στην τοξική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ

Αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις η «απάντηση» Μητσοτάκη στην τοξική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:16 Δημιουργία 21/02/19, 08:00
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Μακριά από το τοξικό πολιτικό κλίμα που έχει προκληθεί από τις κινήσεις του Παύλου Πολάκη και από την συνεχιζόμενη αντιπαράθεση μεταξύ των κ.κ. Καμμένου και Κοτζιά, η οποία έχει ξεφύγει από τα όρια, εξακολουθεί να κινείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μήνυμα που ο ίδιος εκπέμπει, είναι αυτό της ανανέωσης και της επιστροφής στον πολιτικό πολιτισμό και την θεσμική τάξη. Με δύο κινήσεις του χθες ο πρόεδρος της ΝΔ «έδειξε» ξεκάθαρα προς το μέλλον, υποδηλώνοντας την ανάγκη της χώρας να προχωρήσει μπροστά με νέα πρόσωπα και με νέα πολιτική.

Οι κινήσεις που έκανε, ήταν οι εξής:

-Η ανακοίνωση ενός μεγάλου τμήματος του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ. Τα 15 στελέχη που ανακοίνωσε χθες είναι νέα πρόσωπα, τα οποία στην πλειοψηφία τους ασχολούνται για πρώτη φορά με τα κοινά, έχουν διαπρέψει στους επαγγελματικούς τους χώρους , εκπροσωπούν κοινωνικές ομάδες και έχουν ξεχωρίσει για την δράση τους.

-Η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων του στο πεδίο της οικονομίας. Μέσα από την συνέντευξη που παραχώρησε στο κορυφαίο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι από τον πρώτο μήνα της νέας διακυβέρνησης θα μειώσει την φορολογία. Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και ως αντάλλαγμα θα διεκδικήσει από τους εταίρους και δανειστές την άμεση μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Έθεσε ως στόχο την αύξηση του ΑΕΠ κατά 4%. Οι θέσεις αυτές, όπως λένε στενοί του συνεργάτες , αποτελούν απάντηση στην επιδοματική πολιτική που εξακολουθεί να υιοθετεί ο πρωθυπουργός, αποφεύγοντας τις αποκρατικοποιήσεις, την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων και την τόνωση της απασχόλησης μέσω της στήριξης της πραγματικής οικονομίας.

Ο κ. Μητσοτάκης, εκτιμά ότι τα πρωτόγνωρα φαινόμενα, που έχουν ανακύψει στην πολιτική ζωή της χώρας φθείρουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και προσωπικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Αυτό, άλλωστε, αποτυπώνεται και σε όλες τις τελευταίες μετρήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες και η Public Issue εμφάνισε τη ΝΔ να αγγίζει την αυτοδυναμία . Σύμφωνα με την μέτρηση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 13,1% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην αναγωγή των εδρών εμφανίζεται να συγκεντρώνει από 150 έως 170 έδρες. Τρίτο κόμμα είναι, σύμφωνα με την ίδια μέτρηση, το ΚΙΝΑΛ που δείχνει να αντέχει στις πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί η «χρυσή αυγή» και το ΚΚΕ , ενώ στο όριο του 3% είναι η «ελληνική λύση» του κ. Βελόπουλου.

Αν σου άρεσε κάνε