Καλούν σε απολογία δύο στελέχη του ΚΙΝΑΛ

Καλούν σε απολογία δύο στελέχη του ΚΙΝΑΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 22:23 Δημιουργία 22/02/19, 22:16

TAGS

Με αφορμή την απόφαση της πρώην ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ Άννα Καραμάνου να συμμαχήσει με την ΝΔ στις εκλογές για την Επιτροπή Γυναικών της Βουλής, η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος εκκινεί πειθαρχική διαδικασία. Ταυτόχρονα η Επιτροπή καλεί σε απολογία την πρώην βουλευτή, Ευαγγελία Σχοιναράκη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος Αλλαγής, παρέκαμψαν «για καθαρά προσωπικούς στόχους και οφέλη τον συντονιστή ΚΟΕΣ Β. Κεγκέρογλου και τον γραμματέα Κινήματος Αλλαγής Μ. Χριστοδουλάκη, που είναι η κοινοβουλευτική και κομματική παρουσία σήμερα του νέου φορέα που θέλουμε να οικοδομήσουμε».

«Για την περίπτωση της κ. Σχοιναράκη μπορεί η ΕΔΕΚΑΠ να την καλέσει σε απολογία και στη συνέχεια να αποφασίσει. Η περίπτωση όμως της σ. Άννας Καραμάνου χρήζει ειδικής προσοχής, μιας και η συντρόφισσα είναι μέλος της ΚΠΕ, και η ΚΠΕ είναι αυτή που μπορεί να αποφασίσει για την όποια επιβολή πειθαρχικών μέτρων μετά από εισήγηση της ΕΔΕΚΑΠ.

Έχουμε όμως και την πραγματικότητα ότι όλα τα μέλη της ΚΠΕ είναι ορισμένα με εξαίρεση βέβαια την πρόεδρο και τους βουλευτές - ευρωβουλευτές στη βάση μιας πολιτικής απόφασης όλων όσων συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής.

Έως την λήψη των όποιων τελικών αποφάσεων η σ. Α. Καραμάνου θα πρέπει να αντικατασταθεί από την θέση της γραμματέως του Δικτύου Ισότητας που κατέχει», αναφέρει η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας.Αν σου άρεσε κάνε