Δεν «φοβούνται» θετικά μέτρα και σκανδαλολογία στη ΝΔ

Δεν «φοβούνται» θετικά μέτρα και σκανδαλολογία στη ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:25 Δημιουργία 26/02/19, 08:22
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Την πεποίθηση ότι τα όποια θετικά μέτρα που θα προωθήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, δεν θα σταθούν ικανά όχι μόνο να αντιστρέψουν το πολιτικό κλίμα, αλλά ούτε καν να μειώσουν το σταθερό προβάδισμα που έχει η ΝΔ, εκφράζουν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην οδό Πειραιώς έχουν φτάσει πληροφορίες σχετικά με την προώθηση ρυθμίσεων σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, αναμένουν το σχέδιο για την επιδότηση ενοικίου και πιθανώς την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και περιμένουν να δουν, πότε και ποια από όλα αυτά θα υλοποιηθούν.

Ωστόσο, στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη επιμένουν ότι ακόμη κι αν η κυβέρνηση τα κάνει όλα αυτά μαζί, δεν θα έχει κανένα ουσιαστικό πολιτικό όφελος. Παραπέμπουν σε ανάλογες πολιτικές που είχε υλοποιήσει ο Κώστας Σημίτης στις εκλογές του 2004, αλλά και παλαιότερα ο Γεώργιος Ράλλης το 1981. «Τα αποτελέσματα και των δυο εκλογικών αναμετρήσεων είναι γνωστά, όπως και οι διαφορές μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος», προσθέτουν τα ίδια πρόσωπα.

Αντίστοιχη κατάληξη θεωρούν στη ΝΔ ότι θα έχει και η νέα προσπάθεια κατασυκοφάντησης στελεχών του κόμματος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μητσοτάκης δεν ανησυχεί για τις νέες φήμες, που κυκλοφορούν τα τελευταία 24ωρα περί άσκησης διώξεων πρώην υπουργών για την υπόθεση της Novartis. Εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει και πάλι - για λόγους αποπροσανατολισμού - να πετάξει «λάσπη στον ανεμιστήρα», επαναφέροντας το γνωστό δίλλημα περί «έντιμων» και «διεφθαρμένων πολιτικών» .

Την ίδια ώρα, σε σημαντικό «όπλο» για τον πρόεδρο της ΝΔ αναδεικνύονται οι δημοσκοπήσεις στο σύνολο των οποίων το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με υψηλό ποσοστό, που σε ορισμένες μετρήσεις είναι σε διψήφια επίπεδα.

Στα ποιοτικά στοιχεία, ο κ. Μητσοτάκης προηγείται του κ. Τσίπρα, εμφανίζεται καταλληλότερος για την θέση του πρωθυπουργού και πιο αξιόπιστος στην διαχείριση κρίσιμων θεμάτων, όπως είναι η οικονομία, οι επενδύσεις και ζητήματα που αφορούν την παιδεία και την υγεία.

Το Σκοπιανό εξελίσσεται στο υπ’αριθμόν ένα πρόβλημα για την κυβέρνηση, γεγονός που πιστοποιείται από τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων της Βορείου Ελλάδας, όταν επισκέπτονται την περιοχή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της κυβέρνησης.

Ο «βομβαρδισμός» δημοσκοπήσεων θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες, με τη ΝΔ να προηγείται σταθερά και την παράσταση νίκης να είναι σαφέστατα υπέρ της.

Αν σου άρεσε κάνε