Η κατάθεση Στουρνάρα «καίει» τον Πολάκη

Η κατάθεση Στουρνάρα «καίει» τον Πολάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:11 Δημιουργία 26/02/19, 17:06

«Καταπέλτης» για τον Παύλο Πολάκη αποτελεί η κατάθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, που μίλησε σήμερα για περισσότερες από δυο ώρες στον εισαγγελέα φέρεται να υποστήριξε ότι είχε την πεποίθηση ότι η συνομιλία που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας καταγραφόταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στουρνάρας περιέγραψε κάποια αντικειμενικά περιστατικά, που οδήγησαν σε αυτή του την πεποίθηση. Αρχικά εξήγησε ότι ο ιδιος ο κ. Πολάκης του είπε ότι τον καταγράφει, ενώ ο ίδιος σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ είπε ότι αυτός έδωσε τη συνομιλία τους σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα. Μάλιστα, φέρεται να σχολίασε ότι δε μπορούσε από μνήμης να γίνει η μεταφορά της συνομιλίας με τέτοια πιστότητα, ενώ φέρεται να ανάφερε ότι ο κ. Πολάκης ανακάλεσε ότι προέβει σε καταγραφή μόνο όταν έγινε γνωστό ότι η παράνομη καταγραφή είναι αξιόποινη πράξη.

Τέλος, ο κεντρικός τραπεζίτης φέρεται να ισχυρίστηκε, πως εάν ο κ. Πολάκης δεν ήθελε να τον καταγράψει, μπορούσε να τον καλέσει στο τριψήφιο νούμερο που δεν υπάρχει δυνατότητα καταγραφής κι όχι σε συμβατικό τηλέφωνο, αλλά σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε ότι η καταγραφή της συνομιλίας δεν έγινε με δική του συναίνεση.

Πλέον, ο εισαγγελικός λειτουργός θα μελετήσει τα στοιχεία προκειμένου να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειες, δηλαδή αν και σε ποιο στάδιο θα αποστείλει τη δικογραφία στη Βουλή ή όχι.

Αν σου άρεσε κάνε