Ο Σημίτης δεν είχε σχέση με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, λέει ο Τσουκάτος

Ο Σημίτης δεν είχε σχέση με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, λέει ο Τσουκάτος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:21 Δημιουργία 26/02/19, 19:16

Την άποψη για το ότι ο Κώστας Σημίτης δεν είχε σχέση με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε την Τρίτη ο Θεόδωρος Τσουκάτος στην ειισαγγελία διαφθοράς στο πλαίσιο της έρευνας που προέκυψε με αφορμή την απολογία του στη δίκη της Siemens και αφορά στη χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ με 16 δισ. δραχμές την προεκλογική περίοδο του 2000.

Σύμφωνα με πληρπφορίες, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ κινήθηκε στην ίδια γραμμή με αυτή που χάραξε στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στο εδώλιο του οποίου κάθεται για το αδίκημα της δωροδοκίας (κατηγορείται ότι πήρε 1 εκατ. γερμανικά φράγκα, τα οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο χρησιμοποίησε για να δωροδοκήσει στελέχη του ΟΤΕ ενόψει της υπογραφής της σύμβασης 8002).

Ο κ. Τσουκάτος επανέλαβε ότι ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης δεν είχε καμία σχέση με τα οικονομικά του κόμματος, ενώ όταν ρωτήθηκε για τις εταιρείες που επιχορήγησαν προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι υπάρχει κώδικας εχεμύθειας χωρίς να αποκαλύψει τα ονόματα των εταιριών αυτών.

Σχετικά με το πού χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα φέρεται να υποστήριξε ότι δόθηκαν για τις προεκλογικές ανάγκες του κόμματος και ειδικότερα για τη χρηματοδότη ετεροδημοτών, φυλλάδια του κόμματος κλπ, ενώ διευκρίνισε ότι από τα 16 δισ. δραχμές που φέρεται να έλαβε το ΠΑΣΟΚ, τα 4,5 ήταν κρατική επιχορήγηση.

Τέλος, φέρεται να επέμεινε ότι από το 2008 -όταν άνοιξε η έρευνα για τα μαύρα ταμεία της Siemens- είχε αναφέρει σε εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές για τις ιδιωτικές χορηγίες των κομμάτων και τη συνήθη πρακτική που ακολουθείτο, χωρίς ωστόσο να κινηθεί οποιαδήποτε διαδικασία.

Αν σου άρεσε κάνε