Χημικά και τραυματίες στην Πτολεμαϊδα για την παρουσία της Γεροβασίλη

Χημικά και τραυματίες στην Πτολεμαϊδα για την παρουσία της Γεροβασίλη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:05 Δημιουργία 27/02/19, 13:15

Επεισόδια με χρήση χημικών και δύο τραυματίες ξέσπασαν στην Σχολή Πυροσβεστικής Πτολεμαΐδας, λόγω της παρουσίας της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη, η οποία έγινε δέκτης αποδοκιμασιών και συνθημάτων από τους διαδηλωτές, που είχαν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο.

Η αστυνομία είχε φροντίσει από νωρίς να αποκλείσει την περιοχή γύρω από τις εγκαταστάσεις της Σχολής Πυροσβεστικής Πτολεμαΐδας, λόγω της παρουσίας της Ολγας Γεροβασίλη για την τελετή αποφοίτησης των Νέων Πυροσβεστών. Ωστόσο η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι και δεν άργησαν να εκδηλωθούν επεισόδια.

Διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στη Σχολή Πυροσβεστών και να αποδοκιμάσουν την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «προδότες», «η Μακεδονία είναι ελληνική», «γερά-γερά στα χνάρια του Μελά» και «Τσίπρα προδότη» όταν συγκρούστηκαν με τις ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας που βρισκόταν από νωρίς εκεί για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο οι διαδηλωτές να φτάσουν προς το σημείο που βρισκόταν η κυρία Γεροβασίλη.

Οι αστυνομικοί τους απέτρεψαν και τους απώθησαν με τη χρήση χημικών.

Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκε μια γυναίκα σοβαρά στο κεφάλι ο οποίος μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας καθώς και ένας αστυνομικός.




Αν σου άρεσε κάνε