Ο Πετρόπουλος κατά της ΝΔ για την ιδιωτική ασφάλιση

Ο Πετρόπουλος κατά της ΝΔ για την ιδιωτική ασφάλιση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:00 Δημιουργία 27/02/19, 14:56

Επίθεση κατά της ΝΔ αλλά και εις βάρος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για τις προτάσεις που ακούστηκαν χθες για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, έκανε την Τετάρτη ο Τάσος Πετρόπουλος.

Μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης ανέφερε ότι «οι μειώσεις των εισφορών που έκαναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οδήγησαν σε μειώσεις συντάξεων και σε ύφεση την οικονομία». «Δεν χρειάζεται να το ξαναζήσουμε αυτό» είπε.

Αναφορικά με τη τοποθέτηση της ΝΔ και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος υπέρ της συμμετοχής των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην ασφάλιση των νέων, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης σημείωσε ότι η κοινωνική ασφάλιση στην Ελλάδα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη ως γενική, υποχρεωτική και καθολική. «Δεν είναι δουλειά των ασφαλιστικών εταιρειών η κοινωνική ασφάλιση ούτε η ιδιωτική ασφάλιση εγγυάται την καταβολή των χρημάτων […] Αποδείχθηκε με τη Lehman Brothers, η οποία οδήγησε την οικονομία των ΗΠΑ σε κατάρρευση» υποστήριξε ο κ. Πετρόπουλος, συμπληρώνοντας ότι η ΝΔ, «για λόγους σκοπιμότητας, σπέρνει την αμφιβολία για το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και θέτει την ατομικότητα πάνω από την αλληλεγγύη των γενεών».

Τέλος, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε ότι η νέα ρύθμιση των οφειλών που πρόκειται να νομοθετήσει η κυβέρνηση, γίνεται, επειδή υπάρχει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ο νόμος Κατρούγκαλου, που η ΝΔ λέει ότι θα καταργήσει. «Οι ασφαλιστικές κατηγορίες που είχε το παλιό σύστημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες, δεν επιτρέπουν μείωση της οφειλής κατά τον τρόπο που εμείς κάνουμε, για να μειώσουμε το βάρος από παλιές οφειλές. Να μπορούν να λάβουν σύνταξη 80.000 ασφαλισμένοι» υπογράμμισε ο κ. Πετρόπουλος.

«Αν οι Έλληνες καταλάβουν τι θα τους συμβεί με όσα λέει η ΝΔ, δεν θα το επιτρέψουν να συμβεί» κατέληξε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αν σου άρεσε κάνε