«Καμπανάκι» για προεκλογικό... εκτροχιασμό χτύπησε ο Μοσκοβισί στο Μαξίμου

«Καμπανάκι» για προεκλογικό... εκτροχιασμό χτύπησε ο Μοσκοβισί στο Μαξίμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:39 Δημιουργία 28/02/19, 14:33

«Καμπανάκι» στο Μέγαρο Μαξίμου να μην παρασυρθεί εν μέσω προεκλογικής περιόδου και αποπροσανατολιστεί από το στόχο των μεταρρυθμίσεων χτύπησε ο Πιερ Μοσκοβισί από το βήμα της ελληνικής Βουλής.

«Εύχομαι σε αυτή την προεκλογική περίοδο - θα ήθελα αυτή η περίοδος - να μην κάνει τους υπεύθυνους να χάσουν τους στόχους τους. Δηλαδή την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων. Ενδεχομένως αυτή η ατζέντα να μην βρίσκει όλους σύμφωνους όμως πρέπει να εξασφαλίσουμε μια σταθερή οικονομία για το καλό όλων», τόνισε ο Γάλλος Επίτροπος, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα, ο Μοσκοβισί έστειλε σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση Τσίπρα να «τρέξει» τις εκκρεμότητες, έτσι ώστε στο Eurogroup της 11ης Μαρτίου να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ, επικεντρώνοντας την ομιλία του γύρω από το φλέγον ζήτημα της αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων και του νέου νομικού πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

«Υπάρχουν ανισορροπίες όπως η υψηλή ανεργία και τα «κόκκινα δάνεια» στο τραπεζικό σύστημα», σημείωσε ο Γάλλος Επίτροπος.

«Η δουλειά σας δεν έχει ολοκληρωθεί. Πρέπει να ολοκληρωθεί. Συζητάμε με τον κ. Τσακαλώτο και πρέπει να ληφθούν υποχρεώσεις ώστε τα προαπαιτούμενα του 2018 να ολοκληρωθούν. Στην πρώτη ομάδα είναι οι περιπτώσεις που έχουμε σαφή εικόνα για το τι πρέπει να γίνει. Μέχρι την επόμενη συνάντηση μετά το Eurogroup της 11ης Μαρτίου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί. Υπάρχει η φορολογική μεταρρύθμιση. Πρέπει να δούμε την συμφωνία με τις τράπεζες για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Πρέπει να εργαστούμε πάνω σε αυτό. Συζήτησα με τον κ. Τσακαλώτο για να υπάρξει θετική εξέλιξη στο Eurogroup για να εκταμιευτεί η δόση. Δεν νομίζω ότι το εμπόδιο είναι ανυπέρβλητο. Θεωρώ ότι είναι εφικτή η συμφωνία στο επόμενο Eurogroup», δήλωσε ο ίδιος.

«Επιμένω στο νόμο για προστασία πρώτης κατοικίας. Έχει γίνει σημαντική πρόοδος. Θέλουμε το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας να είναι απόλυτα προστατευμένο. Οι συζητήσεις μας είναι πολύ θετικές και επίσης πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα κριτήρια ώστε όσοι επωφελούνται από το νόμο να είναι όσοι πραγματικά πρέπει να προστατευτούν και κανείς άλλος. Να δουλέψουμε μαζί και μπορούμε εως την 11 Μαρτίου να βρούμε τα μέσα για να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup. Η συμφωνία είναι σημαντική γιατί θα δοθεί 1 δις ευρώ και θα σταλεί μήνυμα θετικό προς τις αγορές ότι η Ελλάδα θέλει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε ο Μοσκοβισί.

Αν σου άρεσε κάνε