Επίσημη επίσκεψη του Κατρούγκαλου στην Κίνα

Επίσημη επίσκεψη του Κατρούγκαλου στην Κίνα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 03/03/19, 16:49

Στο Πεκίνο όπου θα συμπροεδρεύσει της 13ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής με την Κίνα θα μεταβεί αύριο, Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η επιτάχυνση των διαδικασιών απελευθέρωσης της κινεζικής αγοράς για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, η ναυτιλιακή και η επιστημονική συνεργασία των δύο χωρών, όπως και η προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα, περιλαμβάνονται στα θέματα που θα συζητηθούν.

Στο περιθώριο των εργασιών της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Λ.Δ. Κίνας, Ουάνγκ Γι, ενώ θα έχει ακόμα διμερείς συναντήσεις με τους Ζονγκ Σαν, υπουργό Εμπορίου, και Νινγκ Ζίζε, αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετέχει ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Χρήστος Λαμπρίδης, όπως και στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Γ. Κατρούγκαλος θα συμμετάσχει επίσης στην επίσημη έναρξη των εργασιών της ετήσιας Συνόδου του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, όπου και θα συναντηθεί με στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

Αν σου άρεσε κάνε