Προσλήψεις από το «παράθυρο» σε δημόσιες εταιρείες ενέργειας

Προσλήψεις από το «παράθυρο» σε δημόσιες εταιρείες ενέργειας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:56 Δημιουργία 05/03/19, 10:14

Πάνε κι έρχονται οι προσλήψεις από το «παράθυρο», εντείνοντας τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

Σχεδόν 300 προσλήψεις, εκτός ΑΣΕΠ, προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος με νέο νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί σε λίγες μέρες.

Αρχικά, το νομοσχέδιο προβλέπει πως η ΔΑΠΕΕΠ (Διαχειριστής ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης) «δύναται κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης να συνάψει 25 συμβάσεις μίσθωσης έργου ή εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με διετή διάρκεια».

Επιπλέον, προβλέπονται 79 προσλήψεις στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) προκειμένου να καλυφθούν ισάριθμες κενές οργανικές θέσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ίδιο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται και 200 προσλήψεις εργολαβικών εργαζομένων της ΔΕΠΑ.
Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση Τσίπρα οδεύει στο δρόμο προς τις κάλπες με τη στρατηγική της παροχολογίας.
Στο πλαίσιο αυτό και ενώ η δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ «μαυρίζει», όπως δείχνουν όλες οι τελευταίες μετρήσεις, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί τη ρελάνς, προσβλέποντας στην επιστροφή των βασικών του ψηφοφόρων, αν και τα νούμερα καταγράφουν την πολιτική των επιδομάτων να πέφτει στο κενό.
Μόλις χθες το πρωί, οι υπουργοί Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, και Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης ανακοίνωσαν μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας την επόμενη τετραετία.
Ειδικότερα, ανακοινώθηκαν συνολικά 10.000 μόνιμες προσλήψεις, εκ των οποίων 4.000 γιατροί και 6.000 νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό.
Μάλιστα, από αυτές, οι 2.500 (1.000 γιατροί, 1.500 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό) θα πραγματοποιηθούν εντός του 2019. Οι προσλήψεις των γιατρών θα γίνουν μέσω των Συμβουλίων Κρίσης και Επιλογής Γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ. Στη σχετική διαδικασία θα μπορέσουν να συμμετάσχουν και συμβασιούχοι γιατροί, οι οποίοι θα έχουν αυξημένη μοριοδότηση λόγω προϋπηρεσίας.
Αν σου άρεσε κάνε