«Τρέχει» την αμφίπλευρη διεύρυνση ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Τρέχει» την αμφίπλευρη διεύρυνση ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:58 Δημιουργία 06/03/19, 10:54
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Σταθερά προσηλωμένος στο δικό του σχέδιο για αμφίπλευρη διεύρυνση παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οποίος παρακολουθεί χωρίς ιδιαίτερη ανησυχία τις προσπάθειες του πρωθυπουργού για αντίστοιχα πολιτικά ανοίγματα.

Οι κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα προς το χώρο της κεντροδεξιάς περισσότερο θυμηδία προκαλούν παρά ανησυχία, καθώς η παρουσία πρώην στελεχών της ΝΔ σε εκδηλώσεις για τις «γέφυρες», δεν έχουν ουδεμία απήχηση στην κοινωνία, όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι κ.κ. Αντώναρος και Ζώης καθώς και η κυρία Παπακώστα έχουν προ πολλού κόψει τους δεσμούς τους με τη ΝΔ και με πολιτικές προσωπικότητες της κεντροδεξιάς, αναφέρουν στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη και ως εκ τούτου, δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν προβλήματα στη συνοχή της κεντροδεξιάς παράταξης. Παράλληλα, τα ίδια πρόσωπα σημειώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ δύσκολα μπορεί να πείσει περί στροφής στη σοσιαλδημοκρατία, μετά την 4ετή συγκυβέρνησή του με τους ΑΝΕΛ και τον κ. Καμμένο.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να αναζητά πρόσωπα, που δεν προέρχονται από τον κομματικό πυρήνα της ΝΔ, προκειμένου να τα εντάξει στα ψηφοδέλτια του κόμματός του είτε για το ελληνικό κοινοβούλιο είτε για το ευρωκοινοβούλιο.

Χθες, ανακοίνωσε ένα ακόμη μεγάλο τμήμα της ευρωλίστας της ΝΔ και από τα ονόματα ξεχωρίζουν αυτά της κυρίας Νίκης Τζαβέλα, του σεισμόλογου, κ. Τσελέντη, του εκπροσώπου της λαϊκής δεξιάς, πρώην δημάρχου Πειραιώς, κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου και της ηθοποιού κύριας Πέγκυς Σταθακοπούλου.

Απομένουν οκτώ θέσεις, προκειμένου να συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο, και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη κλείσει πρόσωπα που ασχολούνται για πρώτη φορά με τα κοινά και δεν έχουν κομματική προέλευση από τη ΝΔ.

Στους συνδυασμούς για το εθνικό κοινοβούλιο, πρέπει να θεωρείται κλεισμένη η υποψηφιότητα του κ. Γρηγόρη Ψαριανού στη Β’ Αθηνών αλλά και του Γιώργου Αμυρά, εάν τελικά δεν προκριθεί για την ευρωλίστα.

Ερώτημα αποτελεί το εάν η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου θα είναι στις λίστες της ΝΔ ή απλά θα συνεργαστεί μετά τις εκλογές.

Σημειώνεται ότι η πρώην υπουργός τουΓιώργου Παπανδρέου σε πρόσφατη συνέντευξή της προέβλεψε όχι μόνον εκλογική νίκη της ΝΔ, αλλά και αυτοδυναμία για το κόμμα του κ. Μητσοτάκη.

Αυτά τα πρόσωπα προτίθενται στους κ.κ. Τατσόπουλο και Θεοχάρη, που προέρχονται επίσης από το «Ποτάμι», αλλά και στον πρώην πρωθυπουργό και προερχόμενο επίσης από το κέντρο, Παναγιώτη Πικραμμένο, που εκτός απροόπτου θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας της ΝΔ.

Αν σου άρεσε κάνε