Μητσοτάκης: Θα κυβερνήσω με τους ανθρώπους της γενιάς μου

Μητσοτάκης: Θα κυβερνήσω με τους ανθρώπους της γενιάς μου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:20 Δημιουργία 06/03/19, 13:14

Σε εκλογικό «πυρετό» κινείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας «πόρτα-πόρτα» το σχέδιο της ΝΔ για την αναγέννηση της χώρας, τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα της Πειραιώς «αγγίζει» την αυτοδυναμία, ενώ οι αγορές «ψηφίζουν» αλλαγή κυβέρνησης για ένα πιο φιλικό περιβάλλον όσον αφορά τις επενδύσεις.

Μιλώντας στη γαλλική Figaro, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται στο σχέδιο της παράταξής του για ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, τονίζοντας παράλληλα την προσήλωση της ΝΔ στις μεταρρυθμίσεις.

Περιγράφοντας την πολιτική του, ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για ένα μοντέλο οικονομικού φιλελευθερισμού, που προτάσσει την κοινωνική δικαιοσύνη.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η ευημερία στο σύγχρονο καπιταλισμό πρέπει να μοιράζεται με πιο δίκαιο τρόπο», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, δίνοντας έμφαση στην κοινωνική προστασία των πλέον αδύναμων οικονομικά πολιτών.

«Η Ελλάδα θα γίνει μια από τις πρώτες χώρες που θα δώσει δείγματα γραφής της πολιτικής μετά τον λαϊκισμό», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο λαϊκισμός έφερε στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Από τότε αντιληφθήκαμε ότι ήταν ψεύτες και ανίκανοι και πρέπει να γυρίσουμε σελίδα», τονίζει.

«Η ελληνική κοινωνία είναι κουρασμένη και δεν έχει ψευδαισθήσεις. Επομένως δεν μπορεί κανείς να παίζει παιχνίδια με τους πολίτες, η αλήθεια θα επικρατήσει», υπογραμμίζει ο ίδιος.

«Από εμάς εξαρτάται η αποκατάσταση της αξιοπιστίας μας υλοποιώντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ώστε να αποκτήσουμε μία αποτελεσματική διοίκηση, ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα και ταχύτερη απονομής δικαιοσύνης», λέει.

«Θα κυβερνήσω με τους ανθρώπους της γενιάς μου. Και θα κάνουμε άνοιγμα και σε ανθρώπους από την κοινωνία των πολιτών, σε πρόσωπα από τον χώρο των επιχειρήσεων αλλά και μέλη άλλων πολιτικών χώρων», αναφέρει μεταξύ άλλων για την επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών.

Αν σου άρεσε κάνε