Guardian: Πιο λαϊκιστής ο Τσίπρας ακόμα και από τον Μαδούρο (!)

Guardian: Πιο λαϊκιστής ο Τσίπρας ακόμα και από τον Μαδούρο (!)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:32 Δημιουργία 08/03/19, 20:17

Πρωταγωνιστεί ο Έλληνας πρωθυπουργός σε quiz του Guardian που κατατάσσει τους παγκόσμιους ηγέτες σε βαθμό λαϊκισμού, ενώ μάλιστα αφήνει πίσω του, στη δεύτερη θέση, των αριστερών λαϊκιστών τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Στην κλίμα από το 0 (καθόλου λαϊκιστής) έως το 2 (εντελώς λαϊκιστής), ο Αλ. Τσίπρας λαμβάνει 1,8 (ιδιαίτερα λαϊκιστής), ακολουθούμενος από τον Μαδούρο, ενώ στην κατηγορία των αριστερών λαϊκιστών συμπεριλαμβάνονται, με χαμηλότερη ωστόσο βαθμολογία, ο νέος αριστερός πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ, ο ηγέτης του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Κόρμπιν, ο Αμερικανός γερουσιαστής (και υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος εν όψει προεδρικών εκλογών του 2020) Μπέρνι Σάντερς και (με πολύ μικρή βαθμολογία) ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χίλαρι Κλίντον.

Όσον αφορά τους δεξιούς λαϊκιστές, πρωταθλητής αναδεικνύεται ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, με δεύτερο τον πρώην επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου το πρώτο διάστημα της προεδρίας Τραμπ, Στιβ Μπάνον και τρίτο τον πρώην ηγέτη του δεξιού Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ. Πίσω τους ακολουθούν ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγός της δεξιάς λαϊκιστικής Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο. Η δε καγκελάριος της Γερμανίας και μέχρι πρόσφατα πρόεδρος της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU) παίρνει... 0 στη συγκεκριμένη κατηγορία (καθόλου λαϊκίστρια).

Αν σου άρεσε κάνε