Προεκλογική αντιπαράθεση με παροχολογία και προσλήψεις σε πρώτο πλάνο

Προεκλογική αντιπαράθεση με παροχολογία και προσλήψεις σε πρώτο πλάνο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:19 Δημιουργία 13/03/19, 10:10
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Σε αμιγώς προεκλογικό φόντο εξελίσσεται πλέον η πολιτική αντιπαράθεση με την παροχολογία και τις προσλήψεις να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

Η ΝΔ «βλέπει» ότι η κυβέρνηση προβάλλει συνειδητά τέτοιου είδους θέματα, σε μια προσπάθεια - όπως τονίζουν - στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη - να περιορίσει το εύρος της επερχόμενης ήττας. Κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως είναι ο Μάκης Βορίδης, μιλούν για «επιστροφή στην δεκαετία του ´80» και για «πανικό της κυβέρνησης».

Στην οδό Πειραιώς προβλέπουν ότι η παροχολογία θα ενταθεί τις επόμενες εβδομάδες, γεγονός που θα θέσει σε κίνδυνο τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας και την ίδια την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Σημειώνουν δε ότι οι 10.000 προσλήψεις που έχουν ήδη εξαγγελθεί, θα βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και ο λογαριασμός θα σταλεί στους φορολογούμενους, που ήδη συντηρούν ένα αναποτελεσματικό κράτος.

Την ίδια ώρα, στο προεκλογικό πόλεμο μπήκαν και οι δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αμφισβητεί ευθέως το Μέγαρο Μαξίμου.

Στελέχη της κυβέρνησης επικαλούνται άλλες, μυστικές μετρήσεις που δείχνουν ότι η εκλογική μάχη εξελίσσεται σε ντέρμπι και χαρακτηρίζουν τα περί διψήφιας διαφοράς υπέρ της ΝΔ, ως αποκύημα της φαντασίας του κ. Μητσοτάκη.

Η ΝΔ αντιδρά ψύχραιμα στη νέα κυβερνητική επίθεση, παραπέμποντας στο σύνολο των ερευνών που έχουν δει το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας. Στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη ανέφερε, μιλώντας στο Xrimaonline.gr, ότι σε όλες τις μετρήσεις η ΝΔ έχει σαφές - παγιωμένο προβάδισμα, ενώ και στα ποιοτικά στοιχεία ο κ. Μητσοτάκης υπερτερεί έναντι του κ. Τσίπρα. «Άρα θα πρέπει να ελέγχουμε το σύνολο των εταιρειών για να μας δίνουν όλες τέτοια ευρήματα», πρόσθεσε ο ίδιος, χαριτολογώντας.

Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ δεν δείχνει να εφησυχάζει. Ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζει νέο κύκλο περιοδειών στη Βόρεια Ελλάδα, που αποτελεί και προνομιακό πεδίο για τη ΝΔ μετά τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, ενώ προετοιμάζει και σειρά επίσημων παρουσιάσεων τομέων του κυβερνητικού προγράμματος.

Μετά την υγεία, στις 20 του μηνός θα γίνει η παρουσίαση του του προγράμματος για τις υποδομές και τις μεταφορές.

Αν σου άρεσε κάνε