Στη Βουλή η νέα πολιτική μάχη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Στη Βουλή η νέα πολιτική μάχη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:16 Δημιουργία 13/03/19, 16:11

Για την αυριανή συζήτηση στη Βουλή, όπου θα διεξαχθεί η δεύτερη και πιο κρίσιμη συζήτηση και ψηφοφορία για την Συνταγματική Αναθεώρηση, προετοιμάζονται τα κόμματα.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων, ενώ θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και του προεδρείου της Επιτροπής Συνταγματικής Αναθεώρησης. Δεν θα υπάρξουν άλλες ομιλίες βουλευτών.

Στη συνέχεια θα μιλήσουν όσοι πολιτικοί αρχηγοί το επιθυμούν, πιθανότατα μετά την 1 το μεσημέρι, ενώ η ψηφοφορία υπολογίζεται να ξεκινήσει περίπου στις 5 το απόγευμα.

Σε ψηφοφορία θα τεθούν όλες οι προτάσεις που έλαβαν τουλάχιστον 151 θετικές ψήφους στην προηγούμενη ψηφοφορία, ένα μήνα πριν.

Υπενθυμίζεται ότι η αυριανή ψηφοφορία είναι αυτή που θα καθορίσει τις προς αναθεώρηση διατάξεις του Συντάγματος, οι οποίες θα πρέπει να λάβουν τουλάχιστον 151 θετικές ψήφους. Για να αναθεωρηθούν από την επόμενη Βουλή αυτές οι διατάξεις χρειάζονται 180 θετικούς ψήφους. Όσες από τις προτεινόμενες διατάξεις λάβουν 180 ή περισσότερες θετικές ψήφους στην αυριανή ψηφοφορία, θα χρειαστούν 151 θετικές ψήφους για να αναθεωρηθούν από την επόμενη Βουλή.

Αν σου άρεσε κάνε