Αναδίπλωση Κυρίτση για τη μολότοφ - «Λανθασμένη», λέει τώρα, «αναφορά»

Αναδίπλωση Κυρίτση για τη μολότοφ - «Λανθασμένη», λέει τώρα, «αναφορά»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:04 Δημιουργία 14/03/19, 14:02

Αναδιπλώθηκε ο Γιώργος Κυρίτσης για την επίμαχη δήλωσή του ότι «δεν θυμάται να πέθανε κανείς από μολότοφ», η οποία προκάλεσε μεγάλο πολιτικό σάλο. Τώρα, ο ίδιος κάνει λόγο για «λανθασμένη» αναφορά του.

«Όταν μου ζητήθηκε από την ΕΡΤ να σχολιάσω τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα σχετικά με τις μολότοφ, είχα στο μυαλό μου τις συγκρούσεις που συχνά παρατηρούμε στο δρόμο, σε πολιτικές και αθλητικές εκδηλώσεις επί χρόνια κι όχι φυσικά τον εμπρησμό της Marfin που οδήγησε στο θάνατο τριών εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου», ανέφερε ο κ. Κυρίτσης, μιλώντας στο ethnos.gr και συνέχισε:

«Ήταν λανθασμένη η δήλωσή μου. Ο λόγος είναι ότι το έγκλημα της Marfin κατέχει από μόνο του μια ξεχωριστή θέση στη συλλογική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Το έγκλημα της Marfin δεν είχε προηγούμενο κι ευτυχώς έκτοτε δεν καταγράφηκε άλλο όμοιο ή αντίστοιχό του», σημείωσε.

Σε σχέση με τη «θύελλα» αντιδράσεων που ξεσηκώθηκε στον απόηχο της δήλωσής του, ο κ. Κυρίτσης είπε: «Θεωρώ δικαιολογημένη την αντίδραση που προκλήθηκε κι αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ. Να σημειώσω με την ευκαιρία ότι η πρόταση που κατατέθηκε από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή αντιμετωπίζει ως πλημμέλημα - και μάλιστα βαρύ - την απλή κατοχή κι όχι την επίθεση με μολότοφ, η οποία ορθώς παραμένει κακούργημα».

Αν σου άρεσε κάνε