Πλημμέλημα η κατοχή μολότοφ, σύμφωνα με τον Καλογήρου

Πλημμέλημα η κατοχή μολότοφ, σύμφωνα με τον Καλογήρου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:39 Δημιουργία 14/03/19, 14:33

Στην υπεράσπιση των αλλαγών που θέλει να φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης στον Ποινικό Κώδικα στάθηκε ο Μιχάλης Καλογήρου, κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του υπουργού στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

«Η χρήση παραμένει κακούργημα, η κατοχή γίνεται πλημμέλημα που η ποινή θα εκτίεται» είπε με έμφαση υπερασπιζόμενος την πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την επίμαχη αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα που αφορά τις βόμβες μολότοφ.

Μάλιστα ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε «διαστρεβλώσεις για λόγους επικοινωνιακής ανάγκης των κομμάτων», τις αιτιάσεις από πλευράς αντιπολίτευσης για το θέμα.

«Οι νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές απαιτούν θεσμικό σεβασμό», τόνισε ο κ. Καλογήρου. «Οι προτάσεις είναι καθαρές. Είναι η αρχή εκκίνησης ενός ουσιαστικού διαλόγου, από μία αντιπροσωπευτική πρόταση, που θα λάβει υπόψη την δημόσια διαβούλευση και δεν θα θολώνει με διαστρεβλώσεις για λόγους επικοινωνιακής ανάγκης των κομμάτων γιατί η μεταρρύθμιση είναι πολύ σημαντική».

Και σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν ήδη για ορισμένες από τις προτάσεις συνέχισε διαβεβαιώνοντας πως «η πρόταση για αλλαγή του Ποινικού Κώδικα δεν αλλοιώνει την προστασία της έννομης τάξης όσων αφορά την κατοχή εκρηκτικών υλών».

Αν σου άρεσε κάνε