Στη Λευκωσία για το Κυπριακό ο Κατρούγκαλος

Στη Λευκωσία για το Κυπριακό ο Κατρούγκαλος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:12 Δημιουργία 18/03/19, 15:08

Οι προσπάθειες για την επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει στη Λευκωσία ο Γιώργος Κατρούγκαλος, όπου βρίσκεται από σήμερα, Δευτέρα στο νησί.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του κ. Κατρούγκαλου στην Κυπριακή Δημοκρατία από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Αύριο, ο υπουργός εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και εν συνεχεία θα συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη. Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στις εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και σε θέματα περιφερειακής συνεργασίας, με επίκεντρο τις τριμερείς συνεργασίες που έχουν αναπτύξει από κοινού οι δύο χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα συζητηθούν, επίσης, θέματα ευρωπαϊκού και διμερούς ενδιαφέροντος.

Την ίδια ημέρα ο κ. Κατρούγκαλος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρη Συλλούρη, καθώς και με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, κ.κ. Χρυσόστομο Β’. Στο πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνονται, τέλος, κατάθεση στεφάνου στα Φυλακισμένα Μνήματα, καθώς και επίσκεψη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Αν σου άρεσε κάνε