Novartis: Δεν βρήκαμε στοιχείο δωροδοκίας Έλληνα αξιωματούχου

Novartis: Δεν βρήκαμε στοιχείο δωροδοκίας Έλληνα αξιωματούχου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:14 Δημιουργία 20/03/19, 13:57

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν τα αποτελέσματα της εσωτερικής έρευνας που διεξήγαγε η Novartis για την υπόθεση δωροδοκίας Ελλήνων κρατικών αξιωματούχων, σύμφωνα με τα οποία δεν προκύπτει κανένα στοιχείο που να υποστηρίζει τις κατηγορίες.

Την ανακοίνωση εξέδωσε η ίδια η εταιρεία και μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση έχει γίνει προσπάθεια να εμπλακούν ανώτερα στελέχη προηγούμενων κυβερνήσεων, μεταξύ αυτών δύο πρώην πρωθυπουργοί (Παναγιώτης Πικραμμένος, Αντώνης Σαμαράς), καθώς και ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ανάλογη έρευνα γύρω από την Novartis διεξάγεται και στις ΗΠΑ.

Η Novartis δεν είχε προνομιακή αντιμετώπιση σε επίπεδο τιμολογιακής πολιτικής από πλευράς του ελληνικού κράτους και δεν ανακάλυψε κανενός είδους «παράτυπες πληρωμές» προς κυβερνητικά στελέχη στην Ελλάδα, ανέφερε μέσω e-mail εκπρόσωπος της εταιρείας.

Υπό τον CEO της, Vas Narasimhan, η ελβετική εταιρεία προσπαθεί να αναδιαρθρώσει το μοντέλο των σχέσεών της με συμβούλους, μέλη λόμπι και κρατικούς αξιωματούχους ανά τον κόσμο, μετά την εμπλοκή της σε άλλο σκάνδαλο στις ΗΠΑ, σχετικό με πληρωμές σε εταιρεία της οποίας ηγείτο ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του νυν προέδρου της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, στην υπόθεση έχει γίνει προσπάθεια να εμπλακεί και το όνομα του Γιάννη Στουρνάρα, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και μέλους του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Αν σου άρεσε κάνε