Στο ραντάρ της ΝΔ η πρωτιά στη Μακεδονία

Στο ραντάρ της ΝΔ η πρωτιά στη Μακεδονία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:03 Δημιουργία 21/03/19, 11:01
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Την κεφαλαιοποίηση της υπεροχής της στην Μακεδονία θα επιδιώξει το αμέσως προσεχές διάστημα η ΝΔ, με δεδομένη την κατάρρευση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολο σχεδόν των νομών της Βορείου Ελλάδος, εξαιτίας του Σκοπιανού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προτίθεται να αφήσει ανεκμετάλλευτη αυτή την ευκαιρία και ήδη προγραμματίζει νέο κύκλο επισκέψεων, στην Ανατολική Μακεδονία αυτή την φορά.

Οι μετρήσεις που διεξάγονται για λογαριασμό της Πειραιώς σε τακτικά χρονικά διάστημα δείχνουν ότι το Σκοπιανό κάθε άλλο παρά έχει… ξεχαστεί από τους πολίτες , με αποτέλεσμα η διαφορά σε νομούς, όπως είναι η Καστοριά, οι Σέρρες και η Φλώρινα να κυμαίνεται σε διψήφια ποσοστά, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται στο όριο του 10%.

Απόλυτα ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί, είναι και η άδεια αίθουσα, όπου μίλησε προχθές το απόγευμα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Οι επιτελείς της ΝΔ εκτιμούν ότι ακόμη κι αν δεν διεξαχθούν τον Μάιο οι εθνικές εκλογές, η δυσφορία της κοινής γνώμης – σε αυτές τις περιοχές- θα εκφραστεί και στις ευρωκάλπες, με δεδομένο ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν προτίθεται να αφήσει έξω από την αντιπαράθεση το Σκοπιανό.

Τα προβλήματα δε που ανακύπτουν από τη συμφωνία των Πρεσπών (ονομασία επιχειρήσεων, εμπορικές συναλλαγές, παρουσία Σκοπιανών παραγωγών σε διεθνείς εκθέσεις) επιβεβαιώνουν τις επιφυλάξεις, που είχε εκφράσει εγκαίρως ο πρόεδρος της ΝΔ.

Την ίδια ώρα, η πολιτική αντιπαράθεση κλιμακώνεται σε όλα τα επίπεδα. Χθες, η ΝΔ χαρακτήρισε «τροπολογία Κουντουρά» την ρύθμιση, που έφερε η κυβέρνηση για την κατάργηση του ασυμβιβάστου μεταξύ της ιδιότητας του βουλευτή και του υποψηφίου ευρωβουλευτή.

Ο Μάκης Βορίδης κατήγγειλε ότι πρόκειται για μια «φωτογραφική διάταξη», προκείμενου να μην αντιμετωπίσουν κώλυμα οι κ.κ. Κουντουρά και Δανέλλης, που είναι μεν βουλευτές της πλειοψηφίας, αλλά θα ενταχθούν δε στην ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κυβερνόν κόμμα προκειμένου να μην χάσει την δεδηλωμένη μέχρι τον Ιούλιο, οπότε και θα γίνει η ανακήρυξη των νέων ευρωβουλευτών, δίνει πλέον τη δυνατότητα σε κάποιον να είναι και βουλευτής και να θέτει ταυτόχρονα υποψηφιότητα για την ευρωβουλή.

Η ΝΔ, πάντως, προκείμενου να καταδείξει την διαφωνία της και σε αυτό το θέμα, ανακοίνωσε ότι οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου θα παραιτηθούν της βουλευτικής τους ιδιότητας.

Οι πρώτοι επιλαχόντες για τον κ. Μεϊμαρακη και την κυρία Ασημακοπούλου είναι οι Αργύρης Ντινόπουλος και Ζωή Ράπτη. Ο κ. Ντινόπουλος όντας υποψήφιος για τον δήμο Βριλήσσιων, θα παραιτηθεί – κατά πάσα πιθανότητα – της έδρας, οπότε ο επόμενος στην σειρά είναι ο Γιάννης Μιχελάκης.

Την κυρία Μάρκου, βουλευτή της Β’ Θεσσαλονίκης που εξελέγη με το Ποτάμι, διαδέχεται ο κ. Νυφούδης από το Ποτάμι.

Αν σου άρεσε κάνε