«Επιπόλαιη η κριτική της ΝΔ» υποστηρίζει ο Κατρούγκαλος

«Επιπόλαιη η κριτική της ΝΔ» υποστηρίζει ο Κατρούγκαλος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:50 Δημιουργία 21/03/19, 15:46

Τον εκνευρισμό της ηγεσίας του υπουργείο Εξωτερικών για τις κριτικές των κομμάτων της αντιπολίτευσης μετά από τη συνάντηση του Γιώργου Κατρούγκαλου με τον Τούρκο ομόλογο του, μεταφέρουν οι συνεργάτες του υπουργού.

Σε σχετική ανακοίνωση από το ΥΠΕΞ, σημειώνεται πως «ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο γενικότερα και το δίκαιο της θάλασσας ειδικότερα αποτελούν πάγια δεδομένα της εθνικής μας εξωτερικής πολιτικής, που θεμελιώνουν, δεν αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

«Τα αυτονόητα αυτά δεν θα έπρεπε να τίθενται σε αμφιβολία με ανακοινώσεις όπως η πρόσφατη της Νέας Δημοκρατίας, που απηχεί ανάλογη της Ένωσης Κεντρώων, η οποία προηγήθηκε», επισημαίνεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται πως «ακόμη πιο επιπόλαιη είναι η αμφισβήτηση της πάγιας συναντίληψης και κοινής δράσης που έχουν η Ελλάδα και η Κύπρος ως προς το Κυπριακό και όχι μόνον. Συντονίζουμε πάντα το βηματισμό μας με την Κυπριακή Δημοκρατία».

Καταληκτικά, το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών τονίζει πως «τα μικροκομματικά παιχνίδια με την εξωτερική πολιτική πρέπει να πάρουν κάποια στιγμή τέλος».

Αν σου άρεσε κάνε