Ο Κατρούγκαλος «αδειάζει» τον Κοτζιά για τις παραιτήσεις στο ΥΠΕΞ

Ο Κατρούγκαλος «αδειάζει» τον Κοτζιά για τις παραιτήσεις στο ΥΠΕΞ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:11 Δημιουργία 21/03/19, 20:05

Σε μια κίνηση «αδειάσματος» προς τον Νίκο Κοτζιά προχώρησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά από τις παραιτήσεις στελεχών της κίνησης Πράττω από το υπουργείο Εξωτερικών, που έχει προκαλέσει νέα ένταση μεταξύ του κ. Κοτζιά και του Μεγάρου Μαξίμου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρει πως «έλαβα μετά την επιστροφή μου από την Τουρκία τις παραιτήσεις τριών στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών που ανήκουν πολιτικά στην "Κίνηση Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ", οι οποίες ουδέποτε τους είχαν ζητηθεί. Λυπάμαι για την αποχώρηση των στελεχών αυτών του υπουργείου, με τα οποία είχα καλή συνεργασία και είχαν προσφέρει ευσυνείδητα τις υπηρεσίες τους στο υπουργείο Εξωτερικών».

Αναφερόμενος στγην ανακοίνωση του ΠΡΑΤΤΩ σχετικά με τις εν λόγω παραιτήσεις, ο κ. Κατρούγκαλος σημειώνει: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι σέβομαι και δεν θέλω να σχολιάσω τη συλλογική πολιτική απόφαση της συνεργαζόμενης με εμάς κίνησης, να αποσύρει τα τρία στελέχη της από θέσεις κυβερνητικής ευθύνης. Ειδικότερα όμως σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις που αφορούν στη Θράκη, θέλω να επισημάνω ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει σταθερά την πολιτική της αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της περιοχής, της προάσπισης του καθεστώτος ισονομίας και ισοπολιτείας, και της προώθησης δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων για τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας και τη στήριξη των αναγκών κάθε μιας εκ των τριών συνιστωσών της».

Αν σου άρεσε κάνε