Ευρωεκλογές: Στην πρώτη θέση μάχης κορυφαίοι «γαλάζιοι»

Ευρωεκλογές: Στην πρώτη θέση μάχης κορυφαίοι «γαλάζιοι»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:45 Δημιουργία 22/03/19, 08:39
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Θέση στην πρώτη γραμμή της πολιτικής μάχης των ευρωεκλογών παίρνουν τα κορυφαία και ιστορικά στελέχη της ΝΔ, καταδεικνύοντας την ενότητα στην κορυφή της παράταξης και στηρίζοντας τον στρατηγικό στόχο του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δεν είναι άλλος από μία ευρεία και καθαρή νίκη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Την αρχή έκανε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μάλιστα έδωσε και το σύνθημα της μάχης για το ευρωκοινοβούλιο. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο εκδήλωσης του πολιτικού του φίλου, βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Κατσανιώτης, ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε: «Τα έχουν διαλύσει όλα. Το σύνθημα στις ευρωεκλογές πρέπει να είναι: Δείξτε τους την πόρτα».

Ο κ. Σαμαράς ενόψει της εκλογικής μάχης θα κάνει και περιοδείες στην περιφέρεια, ενώ θα προχωρήσει και σε δημόσιες παρεμβάσεις (ομιλίες, συνεντεύξεις), προκειμένου να εκπέμψει το αμιγώς πολιτικό μήνυμα των εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δημόσια παρέμβαση θα κάνει και ο Κώστας Καραμανλής υπέρ της ανάγκης να δοθεί ένας ισχυρός πολιτικός συμβολισμός μέσα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι παρών στις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις του κ. Μητσοτάκη, ενώ και αυτή τη φορά θα δραστηριοποιηθεί στη Μακεδονία, δίνοντας έμφαση στη Θεσσαλονίκη και στη μάχη για την περιφέρεια.

Χθες, ο πρόεδρος της ΝΔ παρομοίασε τις ευρωεκλογές ως το «πρώτο ημίχρονο» ενός αγώνα και προέβλεψε ότι το κόμμα του «θα βάλει πολλά γκολ σε αυτό το ημίχρονο». Στην ομιλία του προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα , η τελευταία - πριν από τις ευρωεκλογές - Σύνοδος, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, ο ίδιος τόνισε την ανάγκη «οι πολίτες της Ελλάδος, αλλά και οι πολίτες της Ευρώπης να αφήσουν πίσω τους το ψέμα και τον λαϊκισμό, να ψηφίσουν για μια νέα Ευρώπη που θα μπορέσει να προσφέρει περισσότερες και καλύτερες δουλειές στους νέους συμπολίτες μας, αλλά και ασφάλεια για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες».

«Σε αυτή τη σημαντική μάχη η ΝΔ θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή και μπορώ να εγγυηθώ απόλυτα ότι την επόμενη μέρα η φωνή της Ελλάδος στην Ευρώπη θα μετράει και πάλι και η Ελλάδα θα μπορέσει να διεκδικήσει στην Ε.Ε. αυτά που πραγματικά της αξίζουν. Γι’ αυτό, στις ευρωεκλογές που έρχονται ψηφίζουμε και για μια ισχυρή Ελλάδα, σε μια ισχυρή Ευρώπη που αλλάζει.», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για την απόφαση αναστολής της ιδιότητας μέλους του ΕΛΚ για το Fidesz, το κόμμα του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η ΝΔ ήταν το πρώτο από τα μεγάλα κόμματα του ΕΛΚ που δημόσια ζήτησε να ληφθούν μέτρα, να επιβληθούν συγκεκριμένες κυρώσεις στο κόμμα του κ. Όρμπαν. Ζητήσαμε την αναστολή της συμμετοχής του στο ΕΛΚ και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που αυτή η απόφαση επικυρώθηκε και επίσημα από το ΕΛΚ».

«Το ΕΛΚ δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση σε ζητήματα που αφορούν αρχές και αξίες όσον αφορά στην επιβολή του κράτους δικαίου και στη διάκριση των εξουσιών. Γι’ αυτό και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την απόφαση που ελήφθη, η οποία δίνει και μια ξεκάθαρη απάντηση σε όσους επιχειρούν να ταυτίσουν τη ΝΔ με φωνές ακραίες και φωνές λαϊκισμού», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Αν σου άρεσε κάνε