Χωρίς προηγούμενο οι δηλώσεις Ακάρ - Το Αιγαίο και η Κύπρος μας ανήκουν

Χωρίς προηγούμενο οι δηλώσεις Ακάρ - Το Αιγαίο και η Κύπρος μας ανήκουν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:50 Δημιουργία 22/03/19, 09:43

Σε νέο κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων επιδόθηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Συγκεκριμένα, ο Χουλουσί Ακάρ αναφερόμενος στην τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», είπε «έχουμε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφη της πατρίδας μας. Μιλάμε για 780.000. Κάποτε έλεγα 800.000 για να γίνει εύκολα κατανοητό. Κάποιοι παρεξήγησαν και μου είπαν «ποια εδάφη πήραμε;» Να είμαστε προσεκτικοί. 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Κι έχουμε και την Γαλάζια Πατρίδα των 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός. Οι θάλασσες. Η Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος και μέσα σε αυτά και η Κύπρος. Έτσι, λοιπόν αυτές οι περιοχές είναι στο περιβάλλον του ενδιαφέροντός μας και είναι περιοχές που είμαστε υπεύθυνοι για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την ηρεμία».

Σε ομιλία του την Πέμπτη στο εργοστάσιο συντήρησης της Πολεμικής Αεροπορίας, είπε ότι «είμαστε πάντοτε υπέρ της ειρήνης, του διαλόγου και των σχέσεων καλής γειτονίας στη Μαύρη Θάλασσα, την ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο, ωστόσο δεν θα παραβιάσουμε ούτε στο ελάχιστο τα δικαιώματα αυτού του λαού».

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας έγιναν, την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος ήταν στην Αττάλεια.
Αν σου άρεσε κάνε