Απεβίωσε η Τάνια Μάλετ, το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ στον «Χρυσοδάκτυλο»

Απεβίωσε η Τάνια Μάλετ, το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ στον «Χρυσοδάκτυλο»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 16:27 Δημιουργία 01/04/19, 16:26

Έφυγε από τη ζωή η Βρετανίδα ηθοποιός Τάνια Μάλετ, το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ - Σον Κόνερι στην ταινία «Goldfinger» (1964).

Η είδηση του θανάτου της αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό James Bond στο twitter, τον οποίον διαχειρίζονται οι παραγωγοί της σειράς ταινιών.

Η Μάλετ ήταν πρώτη εξαδέλφη της κορυφαίας ηθοποιού Έλεν Μίρεν, η οποία την είχε περιγράψει στην αυτοβιογραφία της ως «απίστευτα όμορφη και ευγενική», έναν «πιστό και γενναιόδωρο άνθρωπο», που πλήρωνε τα σχολεία των αδελφών της και είχε αναλάβει την οικονομική στήριξη της μητέρας της.

Όπως είχε αποκαλύψει το διάσημο Bondgirl, η αμοιβή της για τον ρόλο της Τίλι Μάστερσον ήταν εξαιρετικά χαμηλή -50 λίρες την εβδομάδα- πολύ λιγότερα από όσα κέρδιζε ως μοντέλο μέσα σε μια μέρα, οπότε απαίτησε και τελικά πήρε τριπλάσια αμοιβή.

Γεννημένη στο Μπλάκπουλ το 1941, η Τάνια Μάλετ ήταν επιτυχημένο μοντέλο στα τέλη της δεκαετίας του 1950 - αρχές του ’60.

Έγινε δύο φορές εξώφυλλο στη Vogue το 1961 και παρά την επιτυχία της στην ταινία επέστρεψε στο μόντελινγκ, καθώς όπως είχε δηλώσει δεν της ήταν δύσκολο να γυρίσει την πλάτη στην κινηματογραφική βιομηχανία.

«Ένιωθα πολύ πιο άνετα σε ένα μικρό στούντιο μόνο με τον φωτογράφο και τον βοηθό του» είχε δηλώσει, προσθέτοντας ότι, οι όροι και οι περιορισμοί στα συμβόλαια των ταινιών -όπως να μην ταξιδεύει στο εξωτερικό ή να μην κάνει ιππασία- ήταν αποπνικτικοί.

Αν σου άρεσε κάνε