Η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 18:48 Δημιουργία 31/05/19, 18:39

Η αρχιμουσικός Ζωή Ζενιώδη είναι η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Όπως προέβλεπε η προκήρυξη πλήρωσης της θέσης, η οποία δημοσιεύτηκε στις 30/01/2019, πενταμελής επιτροπή, αποτελούμενη από προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους στον χώρο του Πολιτισμού, των Καλών Τεχνών και της Μουσικής, προέβη στην αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων.

Η διαδικασία της αξιολόγησης περιλάμβανε την εξέταση των εκπαιδευτικών προσόντων ή ειδίκευσης, της εργασιακής εμπειρίας- προϋπηρεσίας και την προσωπική συνέντευξη των υποψηφίων, οκτώ από τους οποίους έφτασαν στην τελική φάση της διαδικασίας.

Με βάση την μοριοδότηση που προέβλεπε αναλυτικά η προκήρυξη της θέσης η κα Ζενιώδη αναδείχθηκε η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, απόφαση που ενέκρινε και το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Η διαδικασία της προκήρυξης θέσεων και όχι των διορισμών για τους επικεφαλής των πολιτιστικών οργανισμών της χώρας, που αποτελεί σταθερή πολιτική επιλογή της Υπουργού Μυρσίνης Ζορμπά, έρχεται να καθιερώσει ένα νέο τρόπο στελέχωσης των εποπτευόμενων από το ΥΠΠΟΑ φορέων που προσδίδει αξιοκρατία και διαφάνεια και θα ανοίξει έναν καινούριο δρόμο για το μέλλον των πολιτιστικών οργανισμών.

Αν σου άρεσε κάνε